Hazamenne a drogos BLM-aktivista, aki gyűlöli a zászlót és hazáját

2022. augusztus 1. 20:02

Georg Spöttle
888.hu
A hidegháború retró hangulata uralja Moszkva és Washington politikáját.

„Egykori fogolycserék emlékei ötlenek fel a híres Glinickei-hídon, ahol marcona KGB ügynökök és napszemüveges CIA tisztek várták a sajátjaikat. Most egy állítólagos kém és a Phoenix Mercury kosárlabda sztárja várják, hogy Washington őket is kicserélje egy orosz fegyverkereskedőre.

Brittney Grinert, a szép nagydarab kosárlabdázónőt drogokkal kapták el a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren. Nem értem, mi járhatott a fejében, de sok minden nem, ha egy olyan országba lép be tudatmódosító szerekkel, ahol null tolerancia van a droghasználatra, illetve birtoklásra. Próbálta kimagyarázni a dolgot, hogy orvosai írtak fel némi ópiátot és cannabist, de ez elég hülye kifogás, ha egy orosz bevándorlási tiszt húzza elő a crack-pipát az alsóneműid közül. Grinert most siratja a liberális világ és már megint a gonosz oroszok bántanak egy amerikait. A sportolónő nem volt hajlandó felállni az amerikai himnusz alatt, nem akarta kézbe fogni a zászlót a csapat olimpiai győzelmekor és persze lelkes LMBTQ és BLM aktivista is. Saját elmondása szerint gyűlöli Amerikát. Természetesen most inkább oda szeretne visszamenni, mintsem élvezni az orosz medve vendégszeretetét még néhány évig. Persze lehet, hogy jót tenne neki és átértékelné a haza fogalmát, na meg lejönne a szerről.

Paul Whelan már más kategória. A kémek – főleg, ha terepen vannak – az életüket kockáztatják, de minimum sok évtizedes börtönbüntetéseket. Tőlük már nem sajnálom a diplomáciai segítséget, hiszen hazaszeretetből dolgoznak, gyakran évekig, veszélyes országokban, családjuktól távol viszik vásárra bőrüket. A volt tengerészgyalogos most tizenhat éves börtönbüntetését tölti kémkedésért. Az 50 éves amerikait 2018-ban kapták el, amikor egy adathordozón titkos iratokat vett át valakitől. Megpróbálta kimagyarázni, hogy átverték, de a bizonyítékok ellene szóltak és az államügyész 18 év munkatábort kért rá, ám a bíróság ezt enyhítette. Most van egy kis reménye, hogy hazajusson.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov és amerikai kollégája, Antony Blinken már telefonon tárgyaltak egymással, hogy a két amerikai állampolgárt kicserélik az Egyesült Államokban gyilkosságra való felbujtásért és fegyverkereskedelemért elítélt Viktor But-ra. Antony Blinken, az USA külügyminisztere nem akart még több részletet megnevezni, de sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy a két álláspont kezd közeledni egymáshoz.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, akkor nekem ennyi volt a mandiner. Viszlát addig, amíg nem lesz normális kommentfal.
További kellemes iszapbírkózást kívánok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés