Amber Heard újratárgyalást kér a Johnny Depp elleni perében

2022. július 6. 8:24
Nem nyugszik bele az ítéletbe a világhírű színész volt felesége.

A Telex a CNN nyomán azt írja, hogy Amber Heard ügyvédei azt kérték a bíróságtól, helyezze hatályon kívül az ítéletet a volt férjével, Johnny Depp-pel folytatott rágalmazási perben, és vagy ejtse az ügyet, vagy rendeljen el új tárgyalást. Heard ügyvédei július 1-jei keltezéssel adták be a Virginia állambeli Fairfax megye bíróságára azokat a dokumentumokat, amelyekben

azt állítják, túlzott mértékű volt a Depp számára megítélt 15 millió dolláros kártérítés,

és azt nem is támasztotta alá a tárgyaláson megfelelő mértékű bizonyíték.

Az érvek

A beadványban Heard ügyvédei azzal érvelnek, hogy helytelen volt a bíróság arra vonatkozó döntése, amely szerint nem említhették meg, hogy Depp 2020-ban elvesztette a nagy nyilvánosságot kapott rágalmazási perét a Sun című brit napilap kiadója ellen. A lap azt állította, hogy Depp bántalmazó férj volt, ez vezetett végül a Heard és Depp közötti perhez. Abban, a Sun elleni ügyben a bíró a lap állításainak alátámasztására használt 14 állítólagos erőszakos esetből 12-t fogadott el. Depp tagadta ezeket a bántalmazási eseteket.

Heard ügyvédei azt is állítják, hogy

Depp és csapata nem tudott bizonyítani semmilyen tényleges reputációs vagy anyagi kárt

Heard Washington Post című, a virginiai ügy középpontjában álló véleménycikke miatt, és hogy Deppék nem tudták bizonyítani, hogy Heard rosszindulatúan cselekedett volna, írja a Telex.

Emellett egy jogtechnikai szálba is próbálnak belekapaszkodni Heard ügyvédei, akik a beadványban megjegyzik, ellentmondásos adatra bukkantak a peres felek (és képviselőik) számára az esküdtekről megküldött dokumentumokban. A 15-ös esküdt ugyanis 1970-ben született a feltüntetett 1945 helyett, így Heard ügyvédei megkérdőjelezik, hogy az esküdtet megfelelően átvilágították-e, illetve hogy alkalmas volt-e a szolgálatra.

A bírósági beadványban arra kérik a bíróságot, hogy vizsgálja ki az ellentmondást, azzal érvelve, hogy Heard tisztességes eljárása sérült, ha az illető nem ugyanaz a személy volt, aki a listán szerepelt, vagy ha a hivatalnok nem ellenőrizte a személyazonosságát.

Nyitófotó: Heard és Depp a tárgyalóteremben (Steve Helber / POOL / AFP)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd megtanulja, hogy széllel szemben nem lehet zongorázni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés