Amber Heard újratárgyalást kér a Johnny Depp elleni perében

2022. július 06. 08:24

Nem nyugszik bele az ítéletbe a világhírű színész volt felesége.

2022. július 06. 08:24
null

A Telex a CNN nyomán azt írja, hogy Amber Heard ügyvédei azt kérték a bíróságtól, helyezze hatályon kívül az ítéletet a volt férjével, Johnny Depp-pel folytatott rágalmazási perben, és vagy ejtse az ügyet, vagy rendeljen el új tárgyalást. Heard ügyvédei július 1-jei keltezéssel adták be a Virginia állambeli Fairfax megye bíróságára azokat a dokumentumokat, amelyekben

azt állítják, túlzott mértékű volt a Depp számára megítélt 15 millió dolláros kártérítés,

és azt nem is támasztotta alá a tárgyaláson megfelelő mértékű bizonyíték.

Az érvek

A beadványban Heard ügyvédei azzal érvelnek, hogy helytelen volt a bíróság arra vonatkozó döntése, amely szerint nem említhették meg, hogy Depp 2020-ban elvesztette a nagy nyilvánosságot kapott rágalmazási perét a Sun című brit napilap kiadója ellen. A lap azt állította, hogy Depp bántalmazó férj volt, ez vezetett végül a Heard és Depp közötti perhez. Abban, a Sun elleni ügyben a bíró a lap állításainak alátámasztására használt 14 állítólagos erőszakos esetből 12-t fogadott el. Depp tagadta ezeket a bántalmazási eseteket.

Heard ügyvédei azt is állítják, hogy

Depp és csapata nem tudott bizonyítani semmilyen tényleges reputációs vagy anyagi kárt

Heard Washington Post című, a virginiai ügy középpontjában álló véleménycikke miatt, és hogy Deppék nem tudták bizonyítani, hogy Heard rosszindulatúan cselekedett volna, írja a Telex.

Emellett egy jogtechnikai szálba is próbálnak belekapaszkodni Heard ügyvédei, akik a beadványban megjegyzik, ellentmondásos adatra bukkantak a peres felek (és képviselőik) számára az esküdtekről megküldött dokumentumokban. A 15-ös esküdt ugyanis 1970-ben született a feltüntetett 1945 helyett, így Heard ügyvédei megkérdőjelezik, hogy az esküdtet megfelelően átvilágították-e, illetve hogy alkalmas volt-e a szolgálatra.

A bírósági beadványban arra kérik a bíróságot, hogy vizsgálja ki az ellentmondást, azzal érvelve, hogy Heard tisztességes eljárása sérült, ha az illető nem ugyanaz a személy volt, aki a listán szerepelt, vagy ha a hivatalnok nem ellenőrizte a személyazonosságát.

Nyitófotó: Heard és Depp a tárgyalóteremben (Steve Helber / POOL / AFP)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. július 06. 22:08
Mondja még valaki, hogy a sária rosszabb az amerikai ítélkezésnél. Ezt a nőt megkorbácsolnák és kész, megspórolt 15 millió dolcsit
Gombóc XVI. Artúr
2022. július 06. 16:08
Majd megtanulja, hogy széllel szemben nem lehet zongorázni...
MZperXXL
2022. július 06. 13:33
Az "első forduló" után még azt mndta, hogy még mindig szerelmes Deppbe; most meg megint perelni akarja? Normális FÉRFI kerüli ezt a rosszindulatú, elmebeteg r..ancot.
wadcutter
2022. július 06. 11:48
azért 25 év elég nagy különbség, bár lehet tényleg úgy nézett ki, mintha a saját öregszülőegyese lenne (gondolom az USA-ban így mondják genderhelyesen az öregapját)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik