Lavrov: A Nyugat célja Ukrajnát oroszgyűlölő, neonáci fellegvárrá változtatni

2022. július 5. 11:14
Az orosz külügyminiszter szerint már ereszkedik az új vasfüggöny.

Az orosz külügyminisztérium vezetője kijelentette, hogy a Nyugat blokkolja az ukrajnai helyzetről objektív tájékoztatást nyújtó média munkáját – számol be a TASZSZ orosz hírügynökség.

„A magam részéről részletesen tájékoztattam partnereinket a Donbaszban az ukrajnai különleges katonai művelet menetéről. Érdekünkben áll, hogy a tények arról, hogy a kijevi rezsim képviselői hogyan viselkedtek és viselkednek Ukrajnában, a világ közvéleménye számára is hozzáférhetővé váljanak.

Sajnos a Nyugat mindent megtesz annak érdekében, hogy blokkolja a média munkáját, amely objektív tájékoztatást nyújt a történtekről

– mondta Szergej Lavrov orosz tárcavezető kedden a mongol külügyminiszterrel, Batmuhin Battsecseggel folytatott megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón.

Az orosz külügyminisztérium vezetője megjegyezte, hogy a Nyugat egyik legveszélyesebb megnyilvánulása az a hosszú távú tevékenység, amelynek célja, hogy Ukrajnát „nyíltan oroszgyűlölő, neonáci állammá, katonai fellegvárrá” változtassa, hogy veszélyt teremtsenek az Oroszországi Föderáció biztonságára.

Kapcsolódó

Lavrov: Már ereszkedik az új vasfüggöny

Új hidegháborúról beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Minszki látogatásán, miután a NATO Oroszországot minősítette a legsúlyosabb biztonsági fenyegetésnek. Bővebben!

Fotó: Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem támadják a forintot, nem spekulálnak ellene? Mitől vagy ebben biztos? Az EU mindent elkövet, hogy Orbán stratégiája sikertelen legyen, még ilyen eszközöket is bevethet. Mit gondolsz, miért lett hirtelen annyira fontos a Pegazus ügy? Talán az idegesíti őket, mit tudhatott meg a magyar titkosszolgálat az ellenünk folyó akciókról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés