Lendvai Ildikó: Horn Gyula testesítette meg a modernséget

2022. július 4. 14:28
A volt MSZP-elnök szerint ez annak ellenére igaz, hogy Horn Gyulának pártállami múltja volt.

Lendvai Ildikó a Hírklikk Mélyvíz című műsorában vendégeskedett, ahol arról beszélt, hogy a napokban tartottak konferenciát Horn Gyula emlékére, a műsorban pedig megkérdezték, mi az aktualitása a volt MSZP-vezetőnek? 

„Ez volt a legfontosabb kérdés, amit a konferencián körül kellett járnunk. Természetesen van helye a tisztelgésnek is, miután kilencvenedik születésnapja alkalmából ez egy szép kerek jubileum. De Horn Gyula köszöni szépen, szobra már van, nem kell szavakból építeni mellé egy másikat. Inkább azt kell megnézni, hogy mi aktuális az örökségéből” – válaszolta az MSZP volt elnöke.

Horn Gyula testesítette meg – pártállami múlt ide, vagy oda – a modernséget”

– fogalmazott a műsorban Lendvai. 

Ellenzék és a választási vereség

Az MSZP volt elnöke a műsorban arról is beszélt: attól tart, hogy mostanában az ellenzék egésze mintha kezdene átesni a ló túloldalára. 

Mintha a választási vereségből azt a következtetést vonná(n)k le, hogy most már csak a megélhetési kérdésekről szabad beszélni, mert az úgynevezett kisemberek csak erre kíváncsiak.

Persze kell ezzel is foglalkozni, de az MSZP-nek az is a történelmi hivatása, már csak a Horn-korszak miatt is, hogy rávilágítsanak, ez összefügg a demokrácia kérdésével és az európaisággal is” – fogalmazott.

Nyitókép: KlikkTV

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cenzor szerint a pufajka modern. .....

Igen. A korona felrakásakor azt sejttették, hogy a fidesz a hunyó. Pedig Horn részegen vezetett....

A szocik között.

A patyolattisztaság mintapéldánya:

"A bolgár hálózat leginkább Dobrev Klára néhai apjának, Apró Piroska férjének, Petar Dobrevnek köszönhetően került be a köztudatba. De a bulgáriai évek mások pályafutására is "serkentőleg” hatottak. Említsük csak a miniszterhelyettes fiát, Juszt Lászlót vagy éppen Horn Gyulát. A fiatal Horn a szovjet tanulóévek után pufajkásként vett részt a forradalmat és szabadságharcot követő megtorlásban, majd a megszállók tolmácsaként dolgozott a Külügyminisztérium szovjet főosztályán. Ezután került Szófiába, ahol párttitkárként és besúgóként is dolgozott. Bár dossziéit feltételezhetően eltüntették, a szintén az állambiztonságnak dolgozó konzul munkadossziéjából kiderül, hogy Horn "Harcos" fedőnéven szolgálta a hálózatot. A szófiai nagykövetségen egyébként hemzsegtek az állambiztonsági tisztek, későbbi szt-tisztek és a Hornhoz hasonló törtetők. Ez azért is érdekes, mert évekkel Horn után Apró Piroska is megérkezett a bolgár fővárosba. A Bulgáriában feltűnt káderek közül ő is azok közé tartozott, akik a Szovjetunióban tanultak. Miután ő már egyetemistaként is besegített az állambiztonságnak, erősen feltételezhető, hogy ezzel a hetvenes évek elején sem hagyott fel."
(Mező Gábor, pestisrácok.hu, 2021. április 5.)

Direkt jegelték, titokban tartották.

Én olyat olvastam, hogy ő vezetett. A sofőrt kiebrudalta.

Szerintem ha Horn nem kap koronát, nem nyer az ellenzék.

Egyetértek. Működött a suttogó propaganda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés