Videón, ahogy Polgár Judit egy madridi parkban legyőzi az ötszörös sakkvilágbajnokot

2022. július 3. 8:31
A magyar sakkozó percek alatt felülkerekedett ellenfelén, Magnus Carlsent-en.

Szombat este került fel a Youtube-ra egy videón, amelyen az látható, hogy egy madridi parkban Polgár Judit pár perc alatt úgy megforgatja a 32 éves norvég sakkvilágbajnokot, Magnus Carlsent-t, hogy az ötszörös címvédő végül feladta a játszmát.

Feltehetőn nem véletlen futottak össze

A 444.hu felidézte, hogy bár a 45 éves magyar sakkozó 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, „specialitása” a világbajnokok megverése: összesen tizenegy férfi világbajnokot győzött már le klasszikus vagy rapid sakkban.

A portál a videó kapcsán arról írt, hogy jelenleg Madridban zajlik a sakkvilágbajnokjelöltek nyolcas tornája, ahol azt döntik el, hogy ki lesz Carlsent kihívója.

Vészforgatókönyveket gyárt a Nemzetközi Sakkszövetség

Hozzátették, Carlsen korábban azt közölte, hogy csak Alireza Firouzjával, a francia színekben versenyző iráni „csodagyerekkel” hajlandó megmérkőzni, mert a többiek játéka nem érdekli, és inkább lemond a címéről, sőt a visszavonulását is belengette. A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE már vészforgatókönyveket gyárt arra az esetre, hogyha a norvég versenyző valóban nem lenne hajlandó címmeccset vívni a hivatalos jelölttel – írta a 444.hu.

Kapcsolódó tartalom

A sakkban következménye van a tetteknek – Polgár Judit a Mandinernek

Polgár Judittal a játék terápiás hatásáról, a csúcsok meghódításáról és a mesterséges intelligencia mélységeiről beszélgettünk. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

 

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"hanem mert jobb sakkjátékos"

Hülyegyerek!

Carlsen legalább két klasszissal jobb játékos minden objektív mérce szerint.
Mondom ezt Judit nagy tisztelőjeként.

Szerintem nem egészen. Amikor a parti végén rutinszerűen rendezik a táblát, valaki megkérdezi, hogy játszanak-e visszavágót, amit Carlsen elutasít, mondván "it's better for the story", azaz így jobb a sztori.

Világossal? Úgy könbyű!

Elsőnek kifogásolnám, ha összetévesztenék ezt a fenomént mással.

Hát, pedig így megy a sakkparti is. Nagyrészt rutin, nyilvánvaló lépésekkel, de van néhány helyzet, amit észre kell venni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés