A NATO beleegyezik a közös finanszírozás növelésébe

2022. június 29. 17:23
„A hidegháború óta ez az első alkalom, hogy ilyen terveket szőttünk” – fogalmazott Jens Stoltenberg.

A NATO-szövetségesek megállapodtak a közös finanszírozás növeléséről – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár a NATO madridi csúcstalálkozóján, majd hozzátette, hogy a szövetség a védelmi rendszer alapvető váltásáról döntött, amikor felvázolta a NATO új stratégiai koncepcióját – adta hírül a Sky News. 

A NATO megerősíti az előretolt védelmet, megerősíti a harccsoportokat a szövetség keleti részén, és háromszázezerre emeli a fokozott készültségben lévő katonák számát. További tervek között szerepel a légvédelmi képességek növelése, valamint a vezetés és irányítás megerősítése – olvasható a cikkben. 

A hidegháború óta ez az első alkalom, hogy ilyen terveket szőttünk”

– mondta Jens Stoltenberg.

Az Ukrajnának nyújtott segítségről azt mondta, hogy megállapodtak a támogatás frissítéséről, amely magában foglalja a biztonsági kommunikációt, az üzemanyagot, az orvosi felszereléseket, a páncélzatot, több száz hordozható drónelhárító rendszert, valamint a felszerelést a vegyi és biológiai fenyegetések leküzdésére. Elmondta, üzenetük az ukrán elnöknek egyértelmű: „Ukrajna számíthat ránk, ameddig csak kell.”

Nyitófotó: AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés