A „Pusztuló, enyésző ország” és „Gyurcsány fasiszta tagozata” – így estek egymásnak a képviselők kedden

2022. június 28. 13:45
Napirend előtti felszólalásaikban ezúttal sem kímélték egymást a képviselők.

Napirend előtti felszólalásokkal folytatódott kedden a parlament ülésszaka. Ezúttal sem kímélték egymást a képviselők.

„Gyurcsány Ferenc egyik fasiszta tagozata”

A plenáris ülésen Sas Zoltán (Jobbik) például a rendvédelemi illetményalap emelését javasolta és arra figyelmeztetett, hogy ennek elmaradása szerinte súlyos problémákat okozhat. Ez egy nehéz hivatás, ami rengeteg lemondással jár,  nem várható el, hogy a rendőrök lemondjanak a lakhatási igényeikről vagy a családalapításról, ehelyett a szolgálati jogviszonyukról fognak lemondani – mondta.

Rétvári Bence államtitkár válaszában megjegyezte: a Jobbik úgy tűnik, hogy megpróbál visszatalálni a 2010-es rendpárti irányvonalához, azonban

a Jobbik ma már „Gyurcsány Ferenc egyik, fasiszta tagozata a baloldalon belül, ahogyan a többi párt is egy-egy tagozattá vált”.

Az államtitkár emlékeztetett arra is: a kormány 2010 óta duplájára emelte a rendvédelemre fordítható forrásokat, így ezek ma már elérik az 1000 milliárd forintot. Kitért arra is: az ellenzék valóban nagy összeomlást vizionált a veszélyhelyzet végén lejáró felmondási moratórium megszűnésével, azonban a fluktuáció csak egy százalék körüli.

„Pusztuló, enyésző ország”

Az ülésen Arató Gergely az infláció növekedését és a forint árfolyamának változását kifogásolta. Szerinte ma ezek a kérdések érdeklik a polgárokat, míg a kormányt csak a vármegyék és a főispánok foglalkoztatják, és nem törődnek a valódi problémákkal. Kamu, amikor a kormány az inflációt a háborúra fogja, miközben képtelen megoldást találni az emberek problémáira – vélekedett a DK politikusa.

Dömötör Csaba válaszában kifejtette, megfelelően tartja a kormány a választókkal a kapcsolatot, amit az április 3-i eredmények, és a hétvégi időközi választási eredmények is igazoltak, 17-2 arányban nyertek a hétvégén a kormánypártok jelöltjei – emlékeztetett az államtitkár.

Az ellenzék egy pusztuló, enyésző országról beszél, pedig a magyar gazdaság stabil: rekordszintű a foglalkoztatottság, a bruttó átlagkeresetek 15 százalékkal, az inflációt meghaladó mértékben emelkedtek tavaly, a minimálbér háromszorosára nőtt 2010 óta”

– emlékeztetett a politikus.

Dömötör Csaba elmondta, van olyan uniós ország, ahol 20 százalék az infláció, és a háborúhoz való földrajzi közelség is egyértelmű szerepet játszik a pénzromlásban. A miniszterhelyettes hangsúlyozta a négyféle árstop fontosságát, és felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek nélkül az üzemanyagért átlagosan 21 ezer forinttal fizetne többet egy magyar család, négy és félszeres rezsiszámlák lennének.

 

Nyitóképünk illusztráció. A képen: Arató Gergely (DK) az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés