Csak három ellenzéki párt jutna be most a parlamentbe, a Fidesz tarolna

2022. június 28. 7:47
A Fidesz mindent visz, mögöttük a DK és a Mi Hazánk fej-fej mellett áll. A kutyák még épp becsúsznának.

Az ellenzéki szavazók közel egyharmada nem tud pártot választani – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy most vasárnap tartott választáson a Fidesz–KDNP-nek 55 százalékos támogatottsága lenne, az ellenzéki pártok közül azonban

mind­össze három ellenzéki párt jutna be a parlamentbe:

Gyurcsány Ferenc baloldalon legerősebbnek számító pártja, a Demokratikus Koalíció hat százalékkal; a megújuló centrális erőtér jobb oldalán elhelyezkedő Mi Hazánk szintén hat százalékkal; illetve a parlamenten kívüli Kétfarkú Kutya Párt öt százalékkal.

A Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd sem jutna be

A Nézőpont Intézet ezer fő telefonos megkérdezésével készült, a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív közvélemény-kutatásából kiderül, hogy fej fej mellett áll a Jobbik és a Momentum. A két párt jelenleg 4-4 százalékon áll, míg

az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a szavazatok 1-1 százalékára számíthatna,

immár tartósan távol kerülve az önálló parlamentbe jutás lehetőségétől, és veszélyesen közel kerülve ahhoz, hogy a DK beolvasztási kísérletének áldozatává váljanak, írják.

Az intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a felmérés alapján a magyar választók 12 százaléka, bár kritikus a kormányfő munkájával szemben, mégsem tud olyan ellenzéki pártot megnevezni, amelyre leadná szavazatát. Vélelmezhető, hogy az ellenzéki szavazók közel egyharmada kiábrándult a baloldali pártokból, ez igazolja az ellenzékváltó hangulat feltételezését, írják. Emlékeztetnek: múlt vasárnap országszerte időközi önkormányzati választásokat tartottak. A jelöltállító helyek döntő többségében a kormánypárti jelöltek győztek, megerősítve az április 3-i választási eredményt. Hangsúlyozzák: a Nézőpont Intézet kutatása is alátámasztja, hogy míg a kormánypártok stabilan tartják magas népszerűségüket, az ellenzéknek nemcsak a szavazatszerzéssel, de a szavazatmegtartással is komoly gondjai akadnak.

Kép forrása: Magyar Nemzet, forrás: Nézőpont Intézet

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Nézőpont. Időközi választás. De ha te nem látod, ő sem lát! Csak nyugodtan csukd be a szemed és hidd, mint az mszp Szily Katalin köztársasági elnök választásában.

A hit legyőzi a számokat, csak nagyon erősen csináld!

Nosza, menj nyugatra, ott minden jobb. Rajta, rajta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés