Ukrajna még több fegyvert és Moszkva elleni szankciót sürget

2022. június 26. 16:03

Kuleba szerint „minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez”.

2022. június 26. 16:03
null

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől, miután hajnalban ismét orosz támadás célpontja volt Kijev egyik, a városközponthoz közel található negyede.

A támadásban legalább négy ember megsebesült. A hét legfejlettebb ipari országot tömörítő G7 csoport vasárnaptól Bajorországban tartja csúcstalálkozóját. 

A csúcsnak Oroszország elleni további szankciókkal és Ukrajnának szállított több fegyverrel kell reagálnia” 

– írta a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki szerint „le kell győzni a beteges orosz imperializmust”.    

Kijevet június eleje óta megkíméltek az orosz tüzérségi támadásoktól. Vitalij Klicsko kijevi polgármester bírálta, hogy „meg akarják félemlíteni az ukránokat a NATO-csúcs közeledtével. Az észak-atlanti szövetség állam- és kormányfőinek találkozója kedden kezdődik Madridban. „Rendkívül fontos, hogy az e heti csúcstalálkozójukon a G7 és a NATO tanújelét adják, hogy az Ukrajna megvédelmezése iránti eltökéltségük soha nem lesz gyengébb”, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megszállására irányuló szándéka – írta Kuleba egy véleménycikkben Liz Truss brit külügyminiszterrel közösen.    

A miniszter ismételten szorgalmazta a „nehézfegyverek szállításának növelését és felgyorsítását”, a szankciók keményítését mindazokkal szemben, akik „részt vesznek Putyin háborújában”, valamint az orosz energiaimport leállítását.    

Minden további fegyver segít Ukrajnának visszaverni az orosz megszállókat”,

és „minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez” – írta Kuleba.

(MTI)

Nyitókép: Daniel LEAL / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. június 27. 09:21
Ezeket a fiatal srácokat a képen küldi a zsidó -náci zselé a vágóhídra!
Kivűlálló
2022. június 26. 21:55
Ukrajna, élén a körömcipős hőssel, KUSSOLJON! Mindenek előtt tanuljanak meg KÉRNI (!!!) és nem követelni! Műveletlen, szarevő társaság! Egy fikarcnyi szánalmat sem érzek irántuk!
roughneck
2022. június 26. 21:22
Kulaba Liz Truss IQ-bajnok brit kulugyerrel odanyilatkozott, hogy mindent megtesznek annak erdekeben, hogy megdontsek a "100 eves haboru" kozel 600 eves rekordjat.
Lajoss
2022. június 26. 20:59
Ruszkik haza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik