Az elviselhetetlenke – Lengyel László balladája

2022. június 26. 16:25

Még mindig nem fogtátok fel, hogy ti minél nyomorultabbak vagytok, a többség annál jobban lesz.

2022. június 26. 16:25
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„De térjünk vissza egy pillanatra Mellényke, Elviselhetetlenke durcás kis dühöngésére! Arra a családdologra, tudják:

A homo orbanicusnak nincs családja, csak hasznos és haszontalan rokonai, nincsenek barátai, csak cimborái.

Nos, ez itt a belső világ és a saját valóság kivetítésének iskolapéldája! S tudják, honnan lehet tudni ezt? Mutatom!

Soros György, ezeknek a nyomorult senkiknek ikonja, szerelme, messiása, a következőket írja A lehetetlen megkísértése című könyvében, amely a nyitott társadalom dicsőítése:

A nyitott társadalom elképzelését logikusan végiggondolva, hadd próbáljam meg most leírni, hogyan nézne ki egy korlátlanul változó társadalom.

Az élet minden területén választási lehetőségek nyílnának: a személyes kapcsolatok, az eszmék és vélemények, a termelőeszközök és -anyagok, a társadalmi és gazdasági szerveződések területén.

Ilyen körülmények között az egyén foglalná el a legmagasabb polcot. A szerves társadalom tagjai tökéletes függőségben vannak. Egy korlátozottan változó társadalomban a hagyományos értékek és viszonyok még mindig kötik az emberek viselkedését: a nyitott társadalomban azonban egyetlen létező kötelék sem végleges, és az ember nemzethez, családhoz, embertársaihoz fűződő kapcsolatai kizárólag saját elhatározásától függenek.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kórus
2022. június 28. 17:14
A lakáscserédről beszélj, büdös Patkány bayer!!!
szürkeSzarvas
2022. június 27. 11:28
Lengyel "benedekelekleszármazott" mischling (félzsidó) Valamiert a magyargyűlölet erősebben lobog benne,mint egy 100% "talmudistában". M.Bálint ugyanez. Ki erti ezt? :)
Vakfolt
2022. június 27. 08:03
"a nyitott társadalomban azonban egyetlen létező kötelék sem végleges, és az ember nemzethez, családhoz, embertársaihoz fűződő kapcsolatai kizárólag saját elhatározásától függenek" Régebben úgy volt, hogy a mindenséggel mérd magad.. Ha semmi sem állandó, minden csak viszonylagos, és elhatározás kérdése, akkor megérkeztünk Arisztotelész kívánságának ellenpólusára, nincs egy szilárd pont, nemhogy a világot nem fogja senki kifordítani, de mindenki csak szabadon lebeg, mint a darabok az emésztőgödörben.
puszt
2022. június 27. 06:25
Már megint részeg volt, nem nagyon derül ki, melyik az idézet, és melyik az idétlené... de például: "Az élet minden területén választási lehetőségek nyílnának: a személyes kapcsolatok, az eszmék és vélemények, a termelőeszközök és -anyagok, a társadalmi és gazdasági szerveződések területén...... .....egyetlen létező kötelék sem végleges, és az ember nemzethez, családhoz, embertársaihoz fűződő kapcsolatai kizárólag saját elhatározásától függenek.” Ez az amit ti biztosan nem fogtok megtapasztalni függőségetek okán! (pedig szabadnak lenni jó) "A szerves társadalom tagjai tökéletes függőségben vannak. Egy korlátozottan változó társadalomban a hagyományos értékek és viszonyok még mindig kötik az emberek viselkedését" Magyarországon sajnos még részleges függőségről sem beszélhetünk, csak teljesről. Márpedig az EMBER nem arról szól, h teljes függőségben éljen, m ti, hírektől, gondolkozástól elzárva, lihegve várva a gazdi "kinyilatkozásait", és a csontot, semmit nem kérdőjelezve meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik