Horn Gyula és a Fidesz „ellenzékének” nyomorúsága

2022. június 21. 16:48

Ungváry Krisztián
Telex
Az ellenzék erkölcsi szempontokat éppen annyira vesz figyelembe döntései során, mint a Fidesz. Azaz semennyire.

„A fővárosi közgyűlés DK-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd frakciói 2022. június 8-án megszavazták, hogy Horn Gyula volt miniszterelnökről Budapesten egy sétányt nevezzenek el. Az elnevezés meglepő módon sem a politikai életben, sem a közvéleményt formáló értelmiségiek körében nem okozott elemi erejű felháborodást. Néhány publicisztikát leszámítva az ügy hullámai hamar elcsitultak.

Ennek nem kellene így lennie. A közterületelnevezés ügye ugyanis egyfajta állatorvosi lóként mutatja a magyar politikai élet összes olyan vonását, ami miatt az embernek szégyenkeznie kell politikusai miatt. A történtek leginkább azt bizonyítják, hogy az ellenzék erkölcsi szempontokat éppen annyira vesz figyelembe döntései során, mint a Fidesz. Azaz semennyire.

Az »ellenzék« ma a Fővárosi Önkormányzatban a többséget jelenti. Azonban nem csak ezért raktam a kifejezést idézőjelbe, hanem azért is, mert ez a döntés éppenséggel azt igazolja, hogy a jelenlegi ellenzék funkciójának ellátására valójában alkalmatlan. Fájdalmas, de ebbe bele kell érteni az összes pártot.”

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idézet Horn Gyula: Cölöpök, Kossuth kiadó, 1991, című önéletrajzi könyvéből:

"A román katonák lompos öltözéke, fegyelmezetlen összevisszasága csak fokozta az ellenszenvet, amely ellenségeskedéssé fajult, mihelyt elkezdték a házakat járni, összeszedni mindazt, ami a kezük ügyébe került. Feltörték a bezárt üzleteket, az utcára dobálva a berendezést. Már az első éjszaka több százan megszállták a telepet, s házról-házra járva vadásztak az asszonyokra, lányokra. A szomszédunkban, a csinos huszonegy éves lányon egy szakaszra való román ment keresztül. Anyánk úgy védekezett ellenük, hogy rongyokba öltözött, valósággal elcsúfította magát. Amikor hosszas dörömbölés után kinyitotta az ajtót, vagy tízen szitkozódva betódultak, de amint meglátták a 'csúf öregasszonyt', dühükben elkezdték a konyha kövéhez csapkodni az edényeket. Csak akkor csillapodtak, amikor a szobába tódulva meglátták a kisgyerekeket. Valamelyikük ráordított a többire, erre eltakarodtak.” (67-68.old.)

Horn aztán főszerepig csatlakozott az elvtársi "felszabadító" hatalomhoz.

De a Hornt pl. föl se kötötték...

http://nol.hu/archivum/archiv-..

"
Gyurcsány Nagy Imre sírja előtt azt kérdezte, vajon te, "Imre", ahogyan szólította, mit tennél a helyemben. "Hogyan kell boldogulni ebben a veszekedős világban, hogyan van egyszerre haza és haladás, hogyan van demokrácia és hatékony állam? Ugye az a helyes sorrend, hogy először vagyunk hazafiak, utána demokraták, és csak azt követően bal- vagy jobboldaliak?" - kérdezte Gyurcsány.
"


Nagy Imre végre válaszolt Feriéknek: "Legyen Horn Gyula sétány!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés