Ukrajna elvesztette a háborút – állítja egy német elemző

2022. június 19. 8:31
A Nyugat a nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll – hangzott el a ZDF műsorában.

Ezen a héten már másodszor mondta ki egy szakértő vendég a német közszolgálati ZDF televízió talkshow-jában, hogy Ukrajna elvesztette, Oroszország pedig megnyerte a háborút – írta a hirado.hu.  Wolfram Weimer ismert külpolitikai újságíró szerint

sem a német fegyverszállítások, sem az Oroszországgal szemben hozott nyugati szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Mint írták, az egyik legnépszerűbb német közéleti tévéműsor házigazdája, Sandra Maischberger műsorának szerda esti adásában Kerstin Palzer, az ARD regionális televízió riportere és Wolfram Weimer újságíró, a Die Welt korábbi főszerkesztője volt a két vendég.

„Oroszország megnyerte ezt a háborút”

Palzer az Ukrajnának küldött nyugati segélyek – köztük a német fegyverszállítások – fontosságát emelte ki. Szerinte Németországnak „nem volt választási lehetősége”, máskülönben Oroszország az agresszív stratégiájával legyőzné Ukrajnát.

 Weimer azonban ellentmondott neki: „Attól tartok, most abban a helyzetben vagyunk, amikor

be kell látnunk egy kellemetlen igazságot. Ez pedig az, hogy Oroszország megnyerte ezt a háborút”

– fogalmazott a portál szerint Weimer.

Óriási területi fölényben vannak, körülbelül akkorában, mint Hollandia és Belgium területe együttvéve, és biztosított a szárazföldi kapcsolat a Krímmel. Mindezek után hogyan tudná Oroszország elveszíteni ezt a háborút?” – tette fel a kérdést a külpolitikai elemző.

„A Nyugat a „nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll”

A hirado.hu cikkében Weimer azon megállapítását is idézte, mely szerint Ukrajna a nyugati fegyverszállításokkal együtt sem lesz képes a maga javára fordítani az erőviszonyokat. Mindezek mellett 

a Nyugat a „nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll”.

Moszkva egyidejű nyitása Kína és India felé jelentősen csökkenti a nyugati büntetőszankciók káros hatásait – mutatott rá az elemző.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Továbbküldik őket jogállamisan Ruandába.

Ezt a háborút az oroszoknak kell megnyerniük. Mindenki jobban jár vele, Amerika Afganisztán után megérdemel egy újabb pofont. Főleg azért, mert Zelenszkijt bábként használva hajtja vágóhídra az ukránokat. Miközben pontosan tudják, hogy az oroszok ebben a háborúban bármeddig elmennek, a saját határaik mentén nem tehetnek engedményeket. A mindig mások földjén háborúzó Amerika ezt nem akarja felfogni.

Az EU vezetői pedig képesek akkora marhaságokat mondani, hogy Ukrajna az európai értékeket védi. Miközben pont Ukrajnában sehol nincsenek ezek az értékek. Az ukránok annyiban hasonlítanak az EU-ra, hogy a nemzeti értékek náluk ugyanúgy nem számítanak.

Ezt ukránul kellene mondani!
Mert a Majdan puccsal elvesztették országukat.
Virágzó ország lehetne ha a FAK-hoz tartozva a semlegességhez ragaszkodva, a kisebbségi jogokat nem mesértve a híd szerepét töltötték volna be Keler és Nyugat között.

Nem hiszem el, hogy a németek, meg az egész nyugat megint belefut egy irtózatos "wir schaffen das" pofonba. Hogy lehet ilyen kibaszott hülye a nyugati politikai elit?

Nem tudták, hogy Oroszországnak mekkora katonai ereje van? Nem tudták még megsaccolni sem, hogy a szankcióknak milyen hatása lesz az EU-ra, és milyen hatása lesz Oroszországra?

Akinek van esze, ezt az első másodperctől tudta. Minden megölt ukrán ember a balliberális hülyeség áldozata.

Becslések szerint 2% ukrán hal meg tűzharcban, 98% tüzérségi tűzben. Semmire nem mennek a kalasnyikovval sem, akkor sem, ha tudják használni.

Mi már 1941-ben azok voltunk, csak a "demokráciák" ezt ellenezték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés