Kiakadtak Magyarországra a benzinturizmus megfékezése miatt az osztrák autóklubok

2022. május 28. 16:25
„A nem magyar autósokat diszkrimináció éri” – állítja két osztrák autóklub, az ARBÖ és az ÖAMTC.

Két osztrák autóklub is reagált arra a döntésre, miszerint május 27-től csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot – írja a Die Presse. Az ARBÖ és az ÖAMTC szerint ugyanis egyelőre nem világos a gyakorlati megvalósítás. Martin Grasslober, az ÖAMTC közlekedésirányítási szakértője többek között azt állította, hogy egyes tagok visszajelzése alapján egyáltalán nem tankolhattak az osztrákok Magyarországon. 

A szakértő szerint az is problémákhoz vezethet, hogy a kasszarendszerek részben nem képesek a helyzet kezelésére, aki a fantáziát is hiányolja a gyakorlati megvalósítás kivitelezéséből. Sebastian Obrecht, az ARBÖ szóvivője úgy látja: szerinte a döntéssel Magyarország uniós jogot sért, és kár, hogy így történik. Ezzel a megközelítéssel Grasslober is egyetértett, szerinte az uniós jog alapján

a nem magyar autósokat diszkrimináció éri.

Az autóklubok úgy vélik, ha jogszerűtlenségről van is szó, az nem változtat az esetlegesen kialakuló káoszon, ráadásul több hónapig is eltart a szabályozás bírósági vizsgálata. Martin Grasslober szerint hamarosan eldől, valóban megvalósítható-e az az elképzelés, hogy csak a magyar rendszámú autók sofőrjei tankolhatnak a hatósági áras üzemanyagból.

Kapcsolódó

Ezeket kell tudni az üzemanyagárat szabályozó új rendeletekről

Csütörtök este megjelentek a Magyar Közlönyben azok az üzemanyagárstopra vonatkozó rendeletek, amelyeket a minap jelentett be a kormány. Bővebben...

Nyitókép: Pixabay 

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senki nem tiltotta meg az osztrákoknak, hogy ugyanúgy ársapkát alkalmazzanak, mint Magyarország.

Visszaadják az ellopott területeinket, máris sokan tankolhatnak olcsón.
Végeredményben az osztrákok még talán a románoknál is aljasabbak voltak, mert a háború közös volt, miért járt nekik bármi is tőlünk.
Jobban belegondova az I.vh-ban egyetlen "győztes" hatalom volt velünk szemben: Szerbia.
Románia külön békét kötött, Csehország a monarchia része volt, korábban német választó fejedelemként, Szlovákia meg nem létezett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés