Nagyon nehéz az aszódi kettő gyerekgyilkosságról beszélni

2022. május 28. 18:36

Jámbor András
Facebook
...de apa vagyok így nem tudom nem elolvasni ezeket a cikkeket.

„Két gyereket az apjuk meggyilkolt (majd ő is öngyilkosságot követett el), mert a hírek szerint erőszakos múltja ellenére felügyelet nélküli kapcsolattartást kapott lehetőséget. Tudom, hogy minden ügy más, és az én ismerősi körömben is vannak olyan férfiak és nők, akik küzdenek a gyermekeikért, és ezek sokszor brutális sok szenvedést okozó történetek, nagyon sok igazságtalansággal. Igen egyetlen ilyen történet sem egyszerű.

De az, hogy rendszeresen megtörténik ugyanez a tragédia (Hetes, Zöldlomb utca, Győr és Dunakeszi), ahol a rossz jogszabályok és jogi döntések, a rendőrség és a bíróság felkészületlensége, érzéketlensége, és a témához való nem értése miatt, gyerekek halnak meg legtöbbször tudottan erőszakos szülők kezei által, szerintem a rendszer átgondolását kívánja.

Ebben a történetben három durva kérdés merül fel.

  • Miért volt lehetősége felügyelet nélküli kapcsolattartás egy olyan embernek akinek az egyik lánya a hírek szerint védelem alatt állt az apa korábbi erőszakos viselkedése miatt? (ugye még ilyen esetben is lenne lehetőség láthatásra, de felügyelettel)
  • Ha egy ilyen esetben a megbeszélt időben nem jelennek meg a gyerekek a másik szülőnél, sőt másnap iskolában sem, miért nem lép azonnal és minden eszközzel a rendőrség, hogy megtalálja őket?
  • Végezetül pedig miután már egy napja nem voltak meg a gyerekek miért nem volt indokolt az eljárásrend szerint betörni az apa lakásába, és megnézni őket, hogy ott vannak-e?

A második kettő sajnos ebben az ügyben már nem számított, addigra egy 14 és egy 16 éves kislány már elhunyt.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy szimptomatikus mondat: "gyerekek halnak meg legtöbbször tudottan erőszakos szülők kezei által, szerintem a rendszer átgondolását kívánja."

Ha baj van, piszkáljuk a "rendszert". Az föl sem merülhet, hogy szólítsuk föl az álompolgárokat önmérsékletre, netán felebaráti szeretetre...

Ezt nem vitattam. Valszeg rosszul fogalmaztam, a "fölszólítás" egy tragédia után tényleg édeskevés. De egy következetes személyi nevelés a kezdetektől felelősségre, becsületre, helytállásra, és igen: krisztusi hitre, az több, mint akármilyen intézményi reform.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés