Berlini ukrán nagykövet: Németország cserbenhagyta Ukrajnát!

2022. május 27. 19:24

Andrij Melnyknek nem tetszett Olaf Scholz davosi beszéde.

2022. május 27. 19:24
null

Ahogy arról már beszámoltunk, a berlini ukrán követ korábban „sértődött májas hurkának” nevezte a német kancellárt. Úgy néz ki, hogy Andrij Melnyk továbbra is hasonló modorban kommunikál Németországgal. Ezúttal azt kifogásolta, hogy a német kancellár a Davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében figyelmen kívül hagyta az ukrán érdekeket, és ezáltal cserben hagyta az országot – írja az Infostart.

Kijev azt remélte, hogy Németország kancellárja egyértelműen utal arra, kormánya milyen konkrét lépésekkel kívánja támogatni Ukrajnát – fogalmazott a nagykövet. Nehezményezte továbbá, hogy nem tett említést az Ukrajna által kért nehézfegyverek haladéktalan szállításáról, ami szerinte nélkülözhetetlen lenne a Donyec-medencei orosz offenzíva visszaveréséhez

Melnyknek az sem tetszett, hogy Ukrajna remélt uniós csatlakozásával kapcsolatban sem hangzott el semmifajta biztató jelzés a kancellár részéről. 

A davosi Világgazdasági Fórumon egyébként arról beszélt Scholz, hogy Oroszország nem fogja megnyerni a háborút Ukrajnában, és a békefeltételeket nem diktálhatja majd Putyin. Emellett hangsúlyozta, hogy Ukrajna teljes lerohanása még távolabbinak tűnik, mint az offenzíva kezdetén, és ennek az a magyarázata, hogy az ukrán erők kellő hatékonysággal tudtak ellenállni, valamint Kijev nyugati szövetségesei példa nélküli büntetőintézkedésekkel sújtották Oroszországot, és támogatták Ukrajnát katonailag is.

Korábban Ukrajna már megvádolta azzal a német vezetést, hogy szándékosan blokkolják a megígért páncélosok szállítását.

Nyitókép: Soeren Stache / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. május 28. 11:27
mikor segitett barkin is ukrajna? csak gyilkoltak es elvettek ugyhogy jo tvoji maty ukrajna!
korona.2.0
2022. május 28. 11:03
Andrij Melnyik ne szégyenítsd a FEHÉR KERESZTÉNY FAJT ! Te is az vagy. De nem gyakorolhatsz hatalmat a testvéreid felett, hacsak nem vagy zsidó vagyis kazár. Nem Afrikában vagyunk ! Térjetek már észhez !
Szilágyi Miklós
2022. május 28. 10:58
Az ukrán "elit" alapból is tuskó, hiszen köztörvényes bűnöket elkövető maffiahálózat tagjai/delegáltjai. Viszont azért fűzzük már hozzá, hogy 2004 óta a háttérben folyamatosan ígérget nekik a "fejlett nyugat"!! Így valóban azt hihetik, hogy nekik 5000 tonna hadianyag automatikusan jár. Mivel a heccelés hatására valóban szembementek az oroszokkal.
nempolitizálok
2022. május 28. 09:26
Az itteni háromszor megszólalt és mára már szinte mindenki az oroszoknak drukkol. A németek sem annyira lelkesek már., sőt a szlovákok, lengyelek, csehek sem. Annyira nem, hogy megvonják az ukrán menekültektől a támogatást. Okos ukrán most az oroszok irányába menekül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik