Olaf Scholz nem utazik Kijevbe, az ukrán nagykövet „sértett májkolbásznak” nevezte érte

2022. május 03. 10:41

Sajátos módon reagált a német kancellár bejelentésére Andrij Melnyk.

2022. május 03. 10:41
null

Olaf Scholz német kancellár bejelentette, hogy egyelőre nem utazik Kijevbe, a bejelentést az ukrán nagykövet, Andrij Melnyk kommentálta.

Sértődött májkolbászként viselkedni nem épp kormányfőhöz méltó”

– fogalmazott a nagykövet. „A náci támadás óta ez a legszörnyűbb pusztítás, ami Ukrajnát éri, nem óvodáról van szó” – tette hozzá.

Scholz hétfő este a ZDF-ben azt mondta, hogy Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök ukrajnai meghívása állt útja útjában. Steinmeier valójában április közepén Lengyelország, Lettország, Észtország és Litvánia államfőjével együtt akart Kijevbe utazni, de rövid időn belül lemondták a találkozót. Továbbra is „figyelemre méltó esemény”, hogy Ukrajna visszahívott egy nagy többséggel újraválasztott német kormányfőt – mondta Scholz a ZDF műsorában.

Nyitóképen: Currywurstot fogyasztó Scholz. Fotó: Christophe Gateau / DPA / AFP

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunpettel
2022. május 04. 00:38
A szövegelés szót sem érdemel, alantas. Viszont a fordtás inkább "kenőmájas" lenne. Én amikor Németországban laktam és vettem egy leberwurstot, az kenőmájas volt, olyan pástétom jellegű.
kivancsijani
2022. május 03. 21:06
Ezek a gulágsorban szocializálódott ukránok tudnak aztán barátokat szerezni...
PiszkosFred
2022. május 03. 14:09
Leberwurst ... diplomáciában a "beleigdigte Leberwurst" bevett szófordulat használta, sem engedhető meg. Otthon esetleg ... Ez az egyik baj az ukránokkal. Bunkók. Pont mint a ruszkik. Még mielőtt valaki megmagyarázná azzal, hogy "érthető, hiszen lövik őket", megjegyezném, hogy békeidőben is ilyen bicskanyitogató, volt a stílusuk. Sajnos a diplomáciában is. A lesötétített SUV-okban 200-zal a magyar autópályákon verető maffiózókról ne is beszéljünk.
tevevanegypupu
2022. május 03. 13:37
Egyébként miért is van ezen annyira felháborodva mindenki? Szerintem is egy májkolbász, azzal a szemtelenséggel, ahogy Scholtz Magyarországgal szemben viselkedik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!