Megszólalt Soros György: Ez a harmadik világháború kezdete lehet

2022. május 24. 21:28
Az orosz-ukrán háborúról fejtette ki véleményét.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.

A 91 éves üzletember az ukrajnai konfliktust a nyílt és a felemelkedő – orosz és kínai – zárt társadalmak átfogó küzdelmeként állította be.

Az invázió a harmadik világháború kezdete és civilizációnk vége lehet”

– olvasható Soros beszédének közzétett szövegében.

„A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg” – hangoztatta Soros György. Szerinte Putyin, aki azt mondja, hogy a különleges katonai művelet jól halad és megvalósítja kitűzött céljait, mostanra kudarcként értékeli az inváziót és tűzszüneti tárgyalásra készül. „A fegyvernyugvás azonban megvalósíthatatlan, mert nem szabad benne megbízni. Minél gyengébb lesz Putyin, annál kiszámíthatatlanabbá válik” – vélekedett Soros György.

Az üzletember beszélt arról is, hogy az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy Putyin egyszerűen leállíthatja az európai szükségletek 40 százalékát fedező orosz földgázszállításokat, „míg ez még fájdalmat képes okozni”.

Nem tudom megjósolni a végét, de Ukrajnának esélye van a győzelemre”

– tette hozzá.

Kína szerepe a világban, Soros szerint

Soros György beszélt arról is, hogy Kína mint a világ legnépesebb országa és a második legnagyobb gazdasági hatalom, valamint a legnagyobb területű Oroszország a felemelkedő „zárt társadalmak” csoportjának vezetői, ahol az egyén alá van rendelve az államhatalomnak. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök korábbi kijelentéseit elismételve Soros György úgy vélte, hogy a Nyugat harcban áll az autokrata kormányzatokkal.

Az elnyomó rezsimek felemelkedésének lehetünk tanúi, miközben a nyílt társadalmak ostrom alá kerültek. Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra”

– tette hozzá.

Soros György mindemellett hevesen bírálta Hszi Csin-ping kínai elnök „zéró Covid” néven emlegetett, szigorú járványügyi stratégiáját. Az üzletember szerint a stratégia kudarcot vallott, a súlyos korlátozások által érintett Sanghaj városát pedig „a nyílt lázadás szélére sodorta”. Soros György úgy vélte, Hszi elhibázott Covid-stratégiája és egyéb ballépései miatt lehet, hogy nem fogja tudni megszerezni harmadik mandátumát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon drukkol. Lehet, hogy nem fogja megtudni az események végső kimenetelét.

"Ahogy a Szovjetunió szétesett, gyors egymásutánban alapítványt hoztam létre az akkori szovjet birodalomban. Az erőfeszítés sikeresebbnek bizonyult, mint vártam.
Izgalmas napok voltak azok. Egybeestek a személyes pénzügyi sikerek időszakával is, amelyek lehetővé tették, hogy az 1984-es 3 millió dollárról három évvel később több mint 300 millió dollárra növeljem az éves adományaimat. "

Még valami. Kissinger bölcs, békére felhívó, míg a vén gazfickó kardcsörtető beszédet mondott, ami talán érthető, hiszen Kissingert a hitlerjugend verte félholtra akkor mikor Gyurikánk lelkesen zsidó értékeket írt össze a németek számára...

Az egész beszédét olvassátok el:
https://www.georgesoros.com/20..

Eléggé rossz bőrben van a vén gazfickó, remélem még megéli azt a békét, amit az oroszok diktálnak Ukrajnának és ami miatt elszállnak az ukrán kintlevőségei és már nem képeznek ezek hozamaiból új janicsárokat a CEUn...

Pedig lehetséges. Ki tudja, mit ér meg a fallal körbezárt birtokán? Oda nem akar migránsokat befogadni!

Már csak ez a vén filantróp (gonosz gazember) hiányzott.

14 és nagyon élvezte! Még amerikai talkshowt is találsz ahol élőszóban hallhatod ezt saját magától.
De ha amolyan könyvmoly lennél akkor javaslom Soros Tivadar: Túlélni című könyvét- tényleg érdekes olvasmány...

Amint látom, a valóság nevű úri ember nem fogott magával kezet Soroska.
...ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök Zelenszkijre. Ezt akarta mondani?
Ne beszélj félre! Ez az US és az oroszok háborúja, amibe igaziból Amerika nem fog beleavatkozni így nem lesz III. vil. háború.

Azt mondta Soros, hogy semmi lelkiismeret furdalása nem volt. Ha ő nem teszi meg, megteszi más.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés