Bérrendezést és 0 százalékos áfát követel az egészségügyi dolgozóknak a Jobbik

2022. május 24. 20:18

Az ellenzéki párt szerint a bérrendezés minden volt, csak nem inflációkövető.

2022. május 24. 20:18
null

„A megállíthatatlannak tűnő áremelkedés már minden háztartásba bekopogtatott. Persze megint azok járnak a legrosszabbul, akik amúgy is alacsony jövedelemmel rendelkeznek – akárcsak az egészségügyi dolgozók. A kétszámjegyű infláció már esetükben is a megélhetést veszélyezteti. Ha a fideszes kormány egy percig is komolyan gondolja a »családbarát« jelzőt, ahogy a tisztes bérrendezést, úgy az áfacsökkentést sem lehet tovább halogatni” – olvasható a Jobbik MTI-hez eljuttatott közleményében.

„A nagy csinnadrattával bejelentett év eleji egészségügyi bérrendezés csak részben »orvosolta« a problémákat. Az egészségügy szakdolgozóinak helyzetén szinte semmit sem változtatott érdemben: továbbra is rengeteg túlórára kényszerülnek, hogy máról holnapra valamennyire kijöjjenek a fizetésükből” – húzták alá.

Majd azzal folytatták „a bérrendezés minden volt, csak nem inflációkövető, a kétszámjegyű pénzromlást pedig pláne nem tudta követni. Hozzátették, „egy több mint 10 éve dolgozó egészségügyi alkalmazott nettó bére most alig több mint 200 ezer forint, és ez hétről hétre kevesebbet ér. Egyre több munkát, egyre több ügyeletet kell vállalnia, az amúgy sem magas, életszínvonala szinten tartásához is. Ez nem segíti sem az egészségügy fenntarthatóságát, sem pedig a gyógyulni vágyó betegek biztonságát.”

Véleményük szerint „Világosan látszik, hogy a helyzet tarthatatlan!

Csökkentse a kormány az elvárásait, amit adó formájában hajt be mindenkitől!„

„Kevesebb adó, jobban megbecsült munkavállalók az egészségügyben is! Azonnali áfacsökkentést!” – zárta a párt a közleményét.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. május 26. 12:00
Meg a különösen ocsmány mamuszok ÁFÁ-ját töröljék el!
Nabakker
2022. május 25. 07:53
Aha, meg ingyen sört ! ismerjük...
Ólat a trolloknak
2022. május 25. 07:01
Idióta.
BandiMandi
2022. május 25. 05:47
Ezeknek már teljesen mindegy. Végük van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik