Horn Gyuláról neveznének el közterületet Karácsonyék

2022. május 24. 21:00

Nosztalgia Budapesten, Göncz Árpád városközpont után szabadon.

2022. május 24. 21:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

A Néprajzi Múzeum hétvégi átadóját Karácsony Gergely főpolgármester kihagyta, a szerdai Fővárosi Közgyűlésen viszont egészen biztosan ott lesz, hogy például arról szavazhasson többedmagával:

Bár abban majdhogynem konszenzus van a történészek között, hogy ’89 előtti külügyi – így a vasfüggöny elbontásában, a német egység elősegítésében betöltött – szerepe minimum kérdéses, pozíciójának megértése mindenképp pontosításra szorul. Ahogy a rendszerváltás utáni magyar köztársaság harmadik kormányfőjeként meghozott döntései is. Most ettől függetlenül mégis piedesztálra emelnék a néhai baloldali politikust.

Az előterjesztés alapján az ugyancsak baloldali vezetésű tizenharmadik kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy sétányt nevezzenek el Horn Gyuláról, amelyet a Gyermek téren, telekalakítással hoznának létre. Itt áll az egykori miniszterelnök 2014-ben felavatott szobra is. De más városrészek is kértek közterület-átnevezéseket. Így Kőbánya: a Vaspálya utca egy szakaszát nevezhetik el Richter Gedeonról; Soroksáron pedig új utcák lesznek Weiss Márton, Bajtai István és Bodzavirág néven.

Szintén szerdán kerülhet sor

illetményének, költségtérítésének és egyéb juttatásainak megállapítására, hiszen a gyurcsányista-liberális politikus fogja váltani a Tisztelt Házba beülő, korábban a fővárosi humán ügyekért felelős Gy. Németh Erzsébetet. Karácsony így írt új helyetteséről: „Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen.”

Változás lesz, hogy beül a közgyűlésbe Élő Norbert, a legnagyobb baloldali budapesti frakció vezetője pedig a szocialista pártot is megjárt DK-s Szaniszló Sándor lesz. Illetve a kormánypártoknál is hivatalossá vált: Wintermantel Zsolt veszi át a stafétát az úgyszintén parlamentbe átülő Láng Zsolttól.

Ugyancsak szerdán dönthetnek a Budai Fonódó villamoshálózat folytatásának ügyéről. Amennyiben elfogadásra kerül a javaslat, a Fővárosi Önkormányzat hét hónap késlekedés után adhatja ki a projekthez szükséges hozzájárulásokat. A hálózat meghosszabbítása a Szent Gellért tér metróállomástól a Műegyetem és az ELTE előtt a Duna-parton haladna el az Infopark és a Kopaszi-gát térségéig. Így a Deák Ferenc tér és Óbuda felől érkező villamosok végállomása a Budafoki útnál lenne.

Terítéken lesz mindemellett a budapesti büdzsé, amelyben a városvezető által beharangozott „kormányzati kivéreztetés” ellenére maradt egy több tízmilliárdos maradvány.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adamastor
2022. június 08. 21:21
Nekem valamiért ez a méltán emlékezetes kampányvideó ugrott be erről a javaslatról: https://www.youtube.com/watch?v=pMQ4r7wrKSc&feature=share&fbclid=IwAR1R55KJU0k9sVXaRjCMTInGFXVvE5AegWSCI_InLoGc8Xvh_wAkZ55fJGA. 2014-ben az ellenzék még amiatt aggódott, hogy fideszes politikusok építenek majd személyi kultuszt maguk köré, azóta van Göncz Árpád városközpontunk, Solt Ottilia terünk, de lesznek ezek szerint még pikánsabb utcaneveink is.
wasserwoman
2022. május 25. 13:17
Gergő már alul is hiányzik egy fogad?
XTRO
2022. május 25. 12:26
Én annak örülnék ha karácsonyról neveznének el közteret..posztumusz .. De most !!
haasz.rudolf
2022. május 25. 11:33
Látva ezt az igénytelen, száj, hónalj, fing és lábszagú bandát, amelyik a fővárost irányítja, visszazokogom Horn Gyulát! Aki ha élne, ma Szanyihoz lépne be az ISZOMM-ba, hogy ketten legyenek egyedül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik