Volner szerint kicsi a valószínűsége, hogy Jakab nem tudott a zaklatásról

2022. május 23. 16:10
A Huxit Párt elnöke ellentmondásosnak tartja a Jobbik-elnök kijelentéseit, Jakab szerint őt senki nem kereste az ügyben.

Volner János volt országgyűlési képviselő, a Jobbik egykori alelnöke a Magyar Hírlapnak beszélt a párton belül kirobbant zaklatási botrányról.

Volner: Kicsi a valószínűsége annak, hogy Jakab Péter mint elnök az egészről nem is tudott

„Először is azt fontos tisztázni, ha valakinek tudomására jut egy ilyen bűncselekmény, akkor nem az a megoldás, hogy elkezdünk várni arra, hogy etikai bizottság elé kerüljön az ügy, hanem azonnal el kell járni a párton belül az elkövetővel szemben.

A Jobbik elnökének, mint a pártot hivatalosan jegyző vezetőnek, tehát személyesen kellett volna elindítania az etikai eljárást.

Másodsorban pedig, mivel egy gusztustalan bűncselekmény gyanúja merült fel, az elnöknek elemi kötelessége, hogy haladéktalanul büntetőeljárás megindítását kezdeményezze, hogy a nyomozóhatóság végezhesse a munkáját, és a több hónapos késedelem ne veszélyeztesse annak eredményességét”.

Hozzátette: kicsi a valószínűsége annak, hogy Jakab Péter mint elnök az egészről nem is tudott. Volt rendőrként mondja Volner: nem életszerű, hogy a párt elnöke egy nemi erőszak kísérletéről csak öt hónappal később szerez tudomást, nagyon meg kell tehát gondolnia, hogy mit mond az eljárás során, hiszen nagyon könnyen a hamis tanúzás csapdájába eshet, nem csupán az áldozat élettársának, Szilágyi Györgynek a vallomása alapján.

Jakab: Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság

A Jobbik elnöke egy Magyar Hangnak adott interjúban tagadta, hogy Szilágyi György a tavaly decemberi szabolcsi pártrendezvényen szólt volna neki, hogy erőszakoskodtak az élettársával. A politikus szerint annyi hangzott el, hogy az egyik jobbikos politikus közeledett Szilágyi barátnőjéhez.

A Jobbik-vezér hozzátette, ha valakit valamilyen sérelem ért, oda lehetett volna menni hozzá, de ilyesmi nem történt, sőt,

Jakab Péter szerint az állítólagos zaklatást elszenvedő nő „mosolyogva távozott” a rendezvényről.

Arra a kérdésre, hogy a párt elnökeként továbbra sem szeretne-e tisztán látni az ügyben, Jakab azt mondta: „Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság, nem fogok kenetet meg látleletet venni. Ha az eljárás véget ért, akkor ebből levonom a megfelelő következtetéseket”.

Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó

Jakab Péter szerint az állítólagos zaklatást elszenvedő nő „mosolyogva távozott” az ominózus buliról

A Jobbik-vezér a Magyar Hang kérdésére válaszolva többek között arra is kitért, javasolni fogja Szilágyi György párttagságának megszüntetését. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés