A Fidesz plakátokkal és jól hangzó mondatokkal nem fogja tudni kezelni a válságot

2022. május 23. 14:57

Ujhelyi István
Hírklikk
Magyar hazafiként számomra ebben a válságos időszakban is az emberek megélhetése számít.

„Annak ellenére, hogy a magyar kormány továbbra is előszeretettel támaszkodik a »minden nagyon szép, minden nagyon jó« sikerpropagandájára, az újonnan felálló Orbán-kabinet szerkezeti változásai és új vezéralakjainak egyes félmondatai azonban világossá teszik: a Fidesz is pontosan tisztában van vele, hogy szűk esztendők jönnek, amelyeket plakátokkal és jól hangzó mondatokkal nem lehet majd elfedni.

A kormányfő – az egyébként ebben a formájában tudhatóan fenntarthatatlan – rezsicsökkentés végét is már be-belengeti megszólalásaiban, keresve persze hozzá a bűnbakot és felelőst, akire mutogatni tud majd. Természetesen a legkézenfekvőbb módon ismét az Európai Unióban találta meg ennek megoldását.

Az egyre szűkülő gazdaságnak, az elszabaduló áraknak, a megélhetési költségek drasztikus emelkedésének valójában számos oka van. A nemzetközi válságok mellett, Magyarországon például a kormány felelőtlen választási költekezése és gazdaságpolitikája. Matolcsy György – akit Orbán Viktor korábban nemes egyszerűséggel a »jobbkezének« nevezett – kendőzetlen őszinteséggel ki is jelentette: megbomlott a költségvetés egyensúlya, az államadósság szintje fenntarthatatlan, a folyó fizetési mérleg emelkedő hiányt mutat és ha nem teszik meg a szükséges és fájdalmas lépéseket, akkor »az ország elveszítheti a következő éveket« és veszélybe kerül az előző évtized felzárkózása is.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

El akarják foglalni a nemzeti bal pozíciót a sakktáblán. Nem fog sikerülni.

"Magyar hazafiként". Ezt rajta kívül még ki mondja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés