Halasztják Márki-Zay Péter mozgalmának tisztújítását

2022. május 23. 14:47
Állítólag a helyszín bérlésével voltak problémák.

Legalább két héttel elhalasztják a Márki-Zay Péter nevéhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom tisztújítását – erősítette meg a Magyar Hang értesülését Márki-Zay Péter. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje arra hivatkozott, hogy a helyszín bérlésével voltak problémák és emiatt kellett új időpontot keresni.

A választások óta felerősödtek a viták az MMM körül, elsődlegesen a kampányfinanszírozás kapcsán. A Telex cikke szerint ugyanis az ellenzéki összefogásnak küldött adományok mind az MMM számlájára érkeztek. Ezzel kapcsolatban

Márki-Zay azt mondta: eddig minden kampányát adományokból csinálta és mindig elszámolt a pénzzel nyilvánosan, ezért nem érzi jogosnak, hogy pont rajta kérik számon ezt.

A volt miniszterelnök-jelölt legutóbb a kampánypénzekről úgy nyilatkozott: „az se biztos, hogy maradt”, de ha igen, nem adják a pártoknak.

Erről itt olvashat bővebben...

Ezen felül eddigi szövetségesei sorra jelentik be, hogy nem tartanak Márki-Zay Péterrel, és nem csatlakoznak új pártjába. Kész Zoltán már korábban is közölte, nem híve annak, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek most pártot kéne csinálnia. Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos is már bejelentették, hogy nem lépnek be Márki-Zay Péter új pártjába, sőt nem is támogatják a kezdeményezést. Lengyel Róbert is egyértelművé tette, hogy éppen azért vett részt az MMM megalapításában, mert az nem pártként jött létre.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Drágán megfizetünk mi ezért a választási vereségért meg a kétharmadért, ha nem vigyázunk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés