Katarina Barley: Magyarország nélkül kell bevezetni az olajembargót

2022. május 22. 9:56
Az EP német alelnöke szerint Orbán Viktor politikai célokra használja ki a helyzetet, és igyekszik több pénzt kisajtolni Brüsszelből.

Az Európai Parlament (EP) német alelnöke „arcátlanságnak tartja”, hogy Orbán Viktor milliárdokat követel, és ha nem kapja meg, nem hajlandó megszavazni az orosz kőolajimport leállítását. A szociáldemokrata Katarina Barley, aki a nagykoalíció idején igazságügyi miniszter volt, a német közszolgálati rádiónak, a Deuschlandfunknak adott nyilatkozatban megjegyezte, hogy „az EU nem engedhet, mert a pénz a csókosoknál kötne ki” – idézte az alelnök szavait a hvg360.

Ezért az javasolja, hogy a bojkottot a magyar kormány nélkül indítsák be, ami persze messze nem optimális, viszont „Orbán nagyon sok pénzt akar, az Unió pedig nem hagyhatja, hogy megvezessék” – hangzott el a nyilatkozatban.

Barley: Orbán még gyakrabban fog homokot szórni a gépezetbe

Úgy értékelte, hogy amit a magyar vezetés „produkál”, az „csak ízelítő abból, mi várható Budapesttől”, és nem csupán Oroszország kapcsán. Miután nagy többséggel újjáválasztották, „Orbán még gyakrabban homokot fog szórni a gépezetbe” – hangsúlyozta Barley.

Az EP alelnöke hozzátette, „a blokádért egyedül a kormányfőt terheli a felelősség, mert a csehek, a szlovákok és a bolgárok is nehéz helyzetben vannak, de ők próbálnak elfogadható megoldást találni.

Ezzel szemben Magyarország politikai célokra használja ki a helyzetet és igyekszik több pénzt kisajtolni Brüsszelből,

merthogy a jogállami hiányosságok miatt nem nyílt meg számára az újjáépítési alap. Ezért keres kerülőutat” – hangoztatta.

A politikus azt tartaná járható útnak, hogy 26-os körben fogadják el a megtorló intézkedéseket. Ez esetben nem kollektívan, hanem nemzeti alapon szüntetnék be az orosz olaj vásárlását – zárta mondandóját a Deutschlandfunknak adott interjúban a német szociáldemokrata EP-alelnök.

Nyitóképen Katarina Barley, EP-alelnök. Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 659 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minket hagyjanak békén. Kretén Brüsszel és Washington.

Élni szeretnénk és nem luxusáron a szaros Ukrajna miatt.

Jogállam, mi?

Európa megőrült...

Sajnos hozzájuk vagyunk kötözve... :(

El van szakadva az európai valóságtól. Nagyobb baj a németeknek, hogy a németek érdekeit sem képviseli .

Azt is mondta ndta, hogy a magyar kormány nyílt korrupciót folytat. Ezt azért nem ártana bizonyítania -nem fog sikerülni, mert hazudik. Viszont az alultajekoztatott németek elhiszik.
Hajrá Fidesz-Kdnp, hajrá OV!
Szórjuk a homokot a liberális kerekek közé:-)

Csakhogy most össze is jön. Megvesszük az olcso orosz olajat, és eladjuk magyar benzinként bárkinek. Betegre keressük magunkat.

Egyetértünk. Ma reggel azt hallottam, hogy bizony a magyar ellenzék kelti rossz hírünket állandóan! Hazaárulók!!!! A buta külföldiek ellenőrzés nélkül átveszik a magyar ballib által mondottakat!

Szerintem is jó ötlet, hogy kihagynak minket az embargóból. Az viszont vicces, hogy a csaj bosszúnak szánja, ami nekünk kedvez. A többiek, akik bajban lesznek, irigyek lesznek ránk:-))))))

Csak te, öcsi bogyó. Ugyan te nem vagy magyar. Nem baj.

Én békét akarok, és ennek részeként pl. békés olajkereskedelmet. Putyint is útálom, Zelenszkijt is. Az orosz zongorista meg háborút és megszállt Mariupolt akar.

Ha meg akarsz érteni, csak Orbánra figyelj! Mármint ne arra, amit elképzelsz róla, hanem arra, amit ténylegesen csinál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés