„A NATO bővítése a feszültség növekedéséhez fog vezetni” – véli a szovjet utódállamok egy részét tömörítő ODKB főtitkára

2022. május 22. 21:27
Sztanyiszlav Zasz szerint ez valójában nem szolgálja a NATO-tagállamok biztonságát sem.

A NATO bővítése a feszültség növekedéséhez fog vezetni és egyáltalán nem fogja az észak-atlanti szövetség tagállamainak biztonságát szolgálni – közölte vasárnap a szovjet utódállamok egy részét tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) főtitkára.

Sztanyiszlav Zasz a fehérorosz Belarusz-1 televízió műsorában nyilatkozva beszélt Svédország és Finnország csatlakozási kérelméről. „Mi persze úgy tekintünk erre a bővítésre, mint ami a feszültség növekedésének előfeltételeit teremti meg, illetve a térség militarizációját vonja maga után. Valójában nem szolgálja a NATO-tagállamok biztonságát sem” – húzta alá Zasz.

Beszélt arról is, hogy az ODKB-nak megvannak a megfelelő képességei arra, hogy megfelelő választ adjon a NATO tervezett bővítésére. „Szükségünk van-e arra ebben a helyzetben, hogy növeljük erőinket? Megfelelő erőink és eszközeink vannak, hogy reagálni tudjunk a lehetséges fenyegetésekre, amelyek ebben a helyzetben ténylegesen felmerülhetnek. Nincs napirenden az erők és eszközök bővítésének kérdése” – tette hozzá.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés