Az ellenzéki összefogás nem állít jelöltet az egri időközi választáson

2022. május 22. 12:42
A Fidesz, a Mi Hazánk és független jelöltek között választhatnak majd a szavazók június végén.

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult és maradt alul az országgyűlési választásokon, még márciusban lemondott az önkormányzati képviselőségről. A választást június 26-án rendezik meg Eger 7. számú választókerületében – adta hírül az azonnali.hu.

A mezőny jelenleg úgy néz ki, hogy két független indulót (Román Dánielt és Oravecz János Tamást) már nyilvántartásba vették, mellettük a szintén függetlenként induló, az Egri Ügyek szerint Mirkóczki Ádám polgármester által támogatott Farkas Richárd is összeszedte a szükséges aláírásokat, akárcsak a szintén független Bodnár Pál.

A cikkből kiderült,

Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje – akinek indítása körülményei sem voltak egyértelműek – szombaton, egy Facebook-bejegyzésben jelentette be visszalépését.

 

„Folytatódik tehát az országos trend, az áprilisi választásokon megvert ellenzék továbbra sem képes alternatívát felmutatni” – írta az Egri Ügyekre hivatkozva az azonnali.hu.

Így a pártok tekintetében maradt Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje. De az Egri Ügyek információi szerint a Megoldás Mozgalom is szeretne jelöltet állítani.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés