Deák: Márki-Zay felkészületlenül és önjáróan kampányolt, míg a háttérben Gyurcsány Ferenc döntött

2022. május 21. 14:18
A Megafon véleményvezére végigvette a Telex nagy port kavart kampányelemzésének főbb pontjait.

„Amatőr Márki-Zay és az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány: őket akarták rászabadítani az országra a baloldalon” – vezette fel Deák Dániel a közösségi oldalán megosztott videójához fűzött kísérőszövegben. Majd felidézte, hogy „ezt már a balliberális Telex.hu is kénytelen volt megírni”.

A videóban elhangzott, hogy „Márki-Zay Péter egy öntelt, gőgös és kapkodó politikus”

Deák Dániel ezt követően „a Telex baloldali kampánykudarcot összefoglaló cikkét” idézte:

„A baloldal történelmi vereségében óriási szerepet játszott az, hogy Márki-Zay Péter önfejűen és meggondolatlanul viselkedett.”

Mint ismert, „a baloldal miniszterelnök-jelöltje többször is nekiugrott tanácsadóinak, és pont az ellenkezőjét csinálta mindannak, amit a kampánycsapat kért tőle.”

Semmibe vette a saját stábját

„Márki-Zay lényegében semmibe vette a saját stábját” – húzta alá az elemző. Elhangzott, hogy volt arra is példa, hogy fel akarták készíteni arra, hogy mit mondjon az orosz-ukrán háborúról. Azonban ehelyett Márki-Zay egy helyi videósnak adott interjút.

Deák azt is felidézte, hogy „faképnél hagyta az ország legismertebb geopolitikai szakértőjét, valamint kampánycsapatának tudta nélkül akarta felvenni a kapcsolatot az ukrán elnökkel.”

„Teljesen meggondolatlanul és amatőr módon viselkedett tehát a baloldal jelöltje, kapkodó és slendrián magatartásával belesodort volna minket a háborúba – efelől ne legyenek kétségeink”

– szögezte le Deák Dániel. 

Gyurcsány szerint Karácsony hibájából lett Márki-Zay Péter a baloldal jelöltje

Majd hozzátette, hogy „Márki-Zay arroganciája  hányaveti kampánya már a baloldal főnökének is szúrta a szemét”.

„Gyurcsány Ferenc, – ahogy a cikkben is idézik – káromkodva kiabálta le Karácsony Gergelyt. A DK vezetője szerint ugyanis a főpolgármester hibájából lett Márki-Zay Péter a baloldal jelöltje” – emlékeztetett a Megafon véleményvezére.

„Hiába próbálta tehát a teljes baloldali sajtó az ellenkezőjét elhitetni a kampány alatt mindenkivel: Márki-Zay Péter felkészületlenül és önjáróan kampányolt. Míg a háttérben Gyurcsány Ferenc döntött az összes lényegi kérdésről”

– összegezte Deák Dániel.

A videót alább tekinthetik meg:

Nyitóképen Márki-Zay Péter, a baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje. Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oszkó Péter magyar üzletember, kockázati tőke befektető, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere volt, mely kormány Gyurcsány 2008 évi lemondása után az MSZP-SZDSZ parlamenti többség bizalmát élvezte.
Nos ez az Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert.
"Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem, hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés