Így búcsúznak a Mekitől az oroszok

2022. május 17. 19:56
Moszkvában tömött sorok alakultak ki, sokan akartak még utoljára enni egy Big Mac-et.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a napokban, hamarosan kivonul a világ legnagyobb gyorsétteremlánca Oroszországból. Ezért

a helyiek már-már aggódva rohamozták meg a még nyitva lévő néhány Mekit,

hogy utoljára ehessenek egyet a kedvenc burgerükből – számolt be kedden a Reuters.

Mint ismert, a vállalat már márciusban úgy döntött, hogy ideiglenesen bezárja éttermeit az országban. Ezek közé tartozott az ikonikus Puskin téri hely Moszkva központjában, amely 1990. január 31-i megnyitásakor világrekordot döntött, amikor több mint 30 ezer ember állt sorba akkor a három rubeles Big Mac-ért.

„A McDonald's ma már kevés helyen működik” – mondta a 32 éves Irina a Reutersnek, aki a moszkvai Leningrádszkij pályaudvaron lévő mekinél állt sorba, ahonnan a vonatok északra, Szentpétervárra indulnak. „Hiányzik a McDonald's, ezért amikor Szentpétervárra megyek, beugrok és megkínálom magam egy Big Mac-kel” – tette hozzá.

A McDonald's azt tervezi, hogy a közel 850 oroszországi éttermének 84 százalékát egy helyi vevőnek adja el. A fennmaradó, franchise partnerek által üzemeltetett éttermek jövője egyelőre nem világos.

Az új tulajdonosok nem használhatják majd a Mcdonald's nevét, logóját, márkajelzését és étlapját.

A McDonald’s kivonulása körülbelül hatvanezer oroszországi munkavállalójukat érinti, akik a cég reményei szerint munkát találhatnak majd az éttermeket átvevő vállalkozásoknál – írta a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye vagy, léteznek orosz gyorsétterem láncok, ha nem ők más étteremláncok veszik át őket, vagy ha van eszük, más néven indulnak újra. Ez nem az oroszoknak veszteség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés