Sikeres kísérletet hajtott végre hiperszonikus rakétával az amerikai légierő

2022. május 17. 07:32

Oroszország már hadrendbe is állított hiperszonikus fegyvereket, melyeket be is vetett az Ukrajna elleni háborúban.

2022. május 17. 07:32
null

Sikeres kísérletet hajtott végre a hangsebesség ötszörösére képes hiperszonikus fegyverrel az Egyesült Államok – közölte helyi idő szerint hétfőn az amerikai légierő.

A tesztet szombaton hajtották végre Dél-Kalifornia partjai közelében.

Az úgynevezett légi indítású gyorsreagálási fegyvert (ARRW) egy B-52-es stratégiai bombázó indította.    

„A szétkapcsolódást követően az ARRW hajtóműve beindult, és a tervezett ideig működött, a hangsebesség ötszörösét elérve” – derül ki a légierő közleményéből.    

A hiperszonikus fegyverek irányíthatóságuk és sebességük miatt nehezen követhetők és elháríthatók. Oroszország már hadrendbe is állított hiperszonikus fegyvereket, melyeket

be is vetett az Ukrajna elleni háborúban.

Kína októberben tagadta, hogy hiperszonikus fegyverkísérletet hajtott végre.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. május 17. 18:57
Hááát, ennek a "szívócsövén még reszelni kell", hogy utolérjék az oroszok 27-szeres hangsebességi csúcsukat! :) https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-hiperszonikus-fegyverek-reme--megelozo-csapastol-felnek.html Érdemes az "OROSZORSZÁG" alcím alatti részt elolvasni figyelmesen! :)
kiss.istvan770
2022. május 17. 16:45
"Sikeres kísérletet hajtott végre a hangsebesség ötszörösére képes hiperszonikus fegyverrel az Egyesült Államok ..." Az oroszok által néhány hete tesztelt típus 20-szoros hangsebességnél tart, de a hadrendbe állítottaknak is 9-10-szeres a sebessége.
Wezuv
2022. május 17. 13:46
Egyes források szerint a ruszkik már 25-35 Mach körül járnak. A 20 biztos. Kicsit le vannak maradva. Amúgy meg mindegy, mert így két óra alatt ki irtják majd az egész emberiséget...
lynx
2022. május 17. 13:44
Gyors rakétát lehet csinálni, a kérdés csak az, hogy légkörben elég e, vagy sem, mert az orosz kibírja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik