RIA: 15-16 ezer ukrán katonát zártak körül az orosz fegyveres erők

2022. május 17. 12:12
Az ukránok egyelőre nem erősítették meg az értesülést.

Több mint 15 ezer ukrán katona és zsoldos van a Luganszki Népköztársaság Szeverodonyeck és Liszicsanszk melletti „katlanban” – mondta Vitalij Kiszelev, az LPR belügyminiszter-helyettese az 1TV.ru-n.

„15-16 ezren lesznek teljes létszámban” – mondta, válaszolva a műsorvezető kérdésére, hogy valóban

az ukrán fegyveres erők nacionalistáinak hatalmas csoportja” került-e a katlanba az említett városok területén.

A közlés valóságalapja kérdéses, lehetetlen független forrásból hitelesíteni azt. Viszont az orosz és ukrán híradásokból egyaránt az a kép rajzolódik ki, hogy mindkét fél jelentősen nagyobb katonai sikereket jelent saját teljesítményéről, mint az a valóságban tapasztalható.

Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szerintem az elso cel ott Finnorszag visszacsatolasa lett volna, meg is alakitottak a Karel-Finn SzSzKt
de mivel ragos falat volt ezert megelegedtek azzal hogy odebb toltak a hatart Leningradtol es ugy tettek mintha soha mast nem is akartak volna

Senki NEM örül a háborúnak, ez egy eddig elképzelhetetlen tragédia, ráadásul a szomszédban és a kárpátaljai magyarok USA siker esetén valóban NEM mehetnek haza. A két minszki megállapodás be NEM tartását eddig is elnézték az ukránoknak, most már szó sem esik ilyesmiről. Vszg. háború nélkül is ez lett volna a kifutás, csak talán lassabban. Egyébként úgysem lesz hová, ahogy kinéz.

Lehet, h. végül is rosszul járunk, mert nem álltunk be a sorba. A többinek jut majd jutalom falat, nekünk nem, de lehet, h. mindegy, volt már olyan, h. ugyanaz volt az egyiknek az ajándék, ami a másiknak a büntetés.

Azt is lehet mondani, h. amink volt, azt Gyurcsányék már elajándékozták. Rajtunk keresztül szállítani, az tényleg célponttá válás, önként vállalva és mindegy,mert így is-úgy is utálnak, akkor más bajt keresnének nálunk.

Szeretni egyiket sem szeretjük, de aki ezeknek az ukránoknak képes drukkolni, az egy sport-őrült. Ez egy ellenszenves társaság a Banderával, az Azovval, volt, van. A magam részéről annak drukkolok, h. legyen már vége és az ukránok, valamint patrónusaik ne álljanak rajtunk bosszút, mert tevőlegesen NEM segítettünk, magában a háborúban, ha mint éppen elképzelhető, ők győznének.

Lehet, h. már most tök mindegy, mit csinál a kormány, mintha NEM tudna olyat csinálni, h. a Nyugat elfogadja.

A szankciózásban elmentünk a falig. Lett volna egy D-i vezeték, amit kilőttek, abból a célból, h. a német É-i Áramlat II. legyen a megkerülhetetlen sztár.

Igen. Ez egy ilyen világ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés