BBC: Oroszpárti hackerek próbálták megakadályozni Ukrajna győzelmét az Eurovízión

2022. május 16. 18:39
Az olasz rendőrség szerint a Killnet túlterheléses támadással próbálta megakasztani a közönségszavazást.

A BBC az eset kapcsán az olasz rendőrség közleményét idézte, amelyből az derült ki, hogy

a Killnet nevű hacker-csoport túlterheléses (DDoS) támadásokkal próbálta megakasztani a közönségszavazás alatt az Eurovízió hálózatát,

de sikerült kezelni a helyzetet.

Mint ismert, a Killnet-csoport a túlterheléses támadások specialistája, ilyen és ehhez hasonló beavatkozásokkal pedig már több nyugati kormány rendszereit próbálták megbénítani. Májusban több olasz állami intézmény, a szenátus, az alsóház és az állami egészségügyi szolgáltató honlapját is sikeresen megbénították – ismertette a portál.

A román hírszerzés információi szerint a hacker-csoport tagjai az orosz-ukrán háború kezdete óta már román, észt, lengyel, cseh és amerikai oldalakat is támadtak.

Mint arról korábban beszámoltunk, csalás történhetett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az European Broadcasting Union (EBU) nyilvánosságra hozta, hogy hat nemzeti zsűrit töröltek a 2022-es Eurovízióról.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más ország nem is létezhet, csak az orosz:
"Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.”
(A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január)

Egyébként az orosz birodalmi terjeszkedés volt az, amiről Fridhjof Nansen, norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (Népszövetség) megbízott, állította közel 100 éve már: "Oroszország az 1500-as évektől kezdődően minden hét évben egy norvégiányi területet kebelezett be."

(Ezen, addig megállíthatatlan terjeszkedés érte el határainkat is 1939-ben. Egyetlen valamirevaló döntéshozó sem hagyhatta ezt figyelmen kívül.)

A hekkerek szavaztak úgy:-))))

Muszáj mindig valami botrányt kreálni, különben a kutya nem értesült volna arról, hogy megint volt egy tök érdektelen Eurovíziós rendezvény.

Alaszka olyan messze volt a cári székhelytől, hogy nem tudott vele semmi érzelmi kötődést kifejleszteni, így eladta bagóért mint lopott holmit szokás.

Melyik része az ostobaság? Ezt tárgyald ki végre.
A magyar vonatkozású részletek még sorra se kerültek: 1849, 1914, 1939, 1941, 1945, 1955, 1956, meg az ideiglenes állomásozás.

Trump győzelme óta tudjuk, hogy igazából nem is nyert, csak az orosz hackerek intézték el neki. Azóta is olyanok ezek az orosz hackerek, hogy ha valahol valami politikusoknak kellemetlen dolog történik, azért egész biztos az orosz hackerek a felelősek, mintha más hackerek nem is lennének a világon.
Ehhez képest a nagyobb cégnek, ahol dolgozom, van (volt) oroszországi leányvállalata, onnan volt az infó, hogy minden nap több órára használhatatlanná bénítják az eléréseit. És ők biztos nem az ukránok, nekik se kapacitásuk, se emberük nem lenne erre, szinte biztosan Amerikából mennek a támadások. Az ukrán leányvállalat viszont simán dolgozik tovább - attól eltekintve, hogy pár alkalmazottat bevittek katonának.

1849-ben nem magától jött, hanem angol pénzből fizetett Habsburg megbízásból. Az első világháborúban is leginkább az angolok keverték a lapokat, féltették a dominanciájukat a németektől.
1945 és 1956 meg nem történt volna meg, ha Roosevelt és Churchill nem adja oda a szovjeteknek Közép-Európa keleti részét...
Szerintem az oroszok jobban féltek Európától, kétszer is Moszkva alatt álltak meg a seregei.

(Az angolok akkor kezdtek tartani az orosztól igazán, lásd a későbbi nulladik világháborút, a Krími-háborút.)
Inkább a hülye orosz presztízskérdésre koncentrálj:

Az oroszok már 1914. július 24-én bevezették a "részleges"-nek hívott mobilizációjukat. Persze mindenki tudhatta, hogy részleges mobilizáció nem létezik, csak teljes. És a mobilizációt az akkori körülmények között visszacsinálni nem lehet, annak a mobilizáltak bevetésében kell végződnie.

Az egész pedig az orosz birodalmi tekintély miatt, mert annyira elkötelezték magukat, hogy ki se tudtak szállni a saját csapdájukból:

"Ha ennél a kritikus pontnál a szerbeket a sorsukra hagynánk, az orosz presztízs teljesen összeomlana." (Szazonov orosz külügyminiszter a Birodalmi Minisztertanács előtt, 1914. július 24-én.)

1914-ben egy csomó kölcsönös segítségnyújtási és egyéb egyezmény volt, az események dominószerűen követték egymást, pedig elvileg senki nem akart háborúzni. Viszont ha jól emlékszem (most nem nézek utána, hogy pontosan mikor és miért volt ez az események láncolatában), az angoloknak lett volna rá lehetőségük még az elején (miután már mindenki csörtette a kardot, hivatkozott az őt megkötő egyezményekre, de még egyetlen puskalövés sem dördült, és talán még hadüzenet sem volt) pár napig, hogy békésen lezárják az egészet. Nem tették.
Pár napja láttam egy videót az whatifalthist-en, hogy 1914-ben minden feltétele megvolt egy háborúnak - senki sem akart háborút, de akkorák voltak a feszültségek, hogy ha nem akkor, akkor később történt volna meg ugyanaz, más apropóból.

Világháborúért csak az lehet felelős, aki egy lokális háborút eszkalál. Mert ha nem eszkalálja, akkor marad lokális háború, mint annyi ezer a történelem során.

Kik voltak a harmadikok az első világháború esetében? Természetesen Oroszország, amely "az utolsó 500 évben minden hét évben egy Norvégiányi területtel gyarapította önmagát" - mondta róla Fridtjof Nansen norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (az ENSZ elődje) meghatalmazott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés