Csalás történhetett az Eurovízión

2022. május 16. 06:45

A European Broadcasting Union (EBU) nyilvánosságra hozta, hogy hat nemzeti zsűrit töröltek a 2022-es Eurovízióról.

2022. május 16. 06:45
null

„A 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál tegnap esti zsűriszavazása során az EBU közleményt adott ki, amelyben kifejtette, hogy a második elődöntőben hat ország nemzeti zsűrijét eltávolították a versenyből”számolt be a Világgazdaság.

A cikk szerint ezeket az országokat a második elődöntőben és a nagydöntőben is a »hasonló szavazási szokásokkal rendelkező országok« összesített eredménye váltotta ki.

A 2022-es Eurovízióról eltávolított hat nemzeti zsűri a következő országokból származott:

  • Azerbajdzsán
  • Grúzia
  • Montenegró
  • Lengyelország
  • Románia
  • San Marino 

Az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) összeurópai szavazópartnere által a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjének második ruhapróbája utáni zsűri szavazásának elemzése során

hat ország eredményeiben állapítottak meg bizonyos szabálytalan szavazási mintákat

– közölte az EBU.

Az EBU közleménye szerint a Verseny Szavazási Instrukcióinak való megfelelés érdekében az EBU a szavazópartnerével együttműködve kiszámított egy helyettesítő összesített eredményt minden érintett ország számára mind a második elődöntőben, mind a nagydöntőben.

Ezt a folyamatot a Független Szavazásfigyelő is elismerte.

Az EBU közleményéből azt is megtudhatjuk, hogy rendkívül komolyan veszik az Eurovíziós Dalfesztiválon a szavazás manipulálására irányuló gyanús kísérleteket, és jogában áll az ilyen szavazatokat a hivatalos szavazási utasításokkal összhangban eltávolítani, függetlenül attól, hogy az ilyen szavazatok befolyásolhatják-e az eredményeket és/vagy az eredményt.

Nyitókép: AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. május 29. 11:46
Akkor most nyert Ukrajna, vagy nem nyert?
B_kanya
2022. május 29. 11:34
Augusztusra meg kell felelni a jogállami normáknak... ... ha a bezzegnyugat magyar gabonát szeretne venni.
ariane5
2022. május 17. 22:31
Hát igen, gyönyörűen veszi fel az EU az ötvenes évekbeli kommunista tempót. Várom, hogy mikor jönnek az első kitelepítések, internálások, GULAG.
Aerion
2022. május 17. 10:37
EZ ma a NYUGAT, barátaim. EZ. Itt tartunk. Ilyen most, holnap pedig még ilyenebb lesz. Magyarországnak nincs többé itt keresnivalója. Magyarországtól elveszik a gazdasága megnyitását (persze ezt is csak részben) kompenzáló forrásokat. Magyarországnak 2021 és 2027 között jelen árfolyamon 18 600 Mrd Ft forrás járna. De ezt nem fogja megkapni. Nem fogja, de közben a gazdasága totálisan nyitott. Már közel egy fél éve csak csordogálnak a források, több tízezernyi pályázat torlódott fel jogosultsági és irányító hatósági döntés elmaradása miatt. Merthogy nem érkezett meg a pénzügyi fedezet. Nem tudnak elindulni az operatív programok, a környezetvédelem, a közlekedésfejlesztés, a humánpolitika. De közben a nyugatiak cégei 8 %- GDP növekedés időszakában hétről hétre százmilliárdok formájában viszik ki a profitjukat az országból. Ébresztő, barátaim! Ébresztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!