Nácimosdatás felsőfokon: történelmi hazugságok tudományosnak látszó körítéssel

2022. május 13. 6:08

Csoma Lajos
Mérce
Ungváry a náci bűnök relativizálásban minden eddigi határon túlment.

„A szándékosan provokatív kijelentéseivel saját brandet építő Ungváry Krisztián – történész, borász, náci-relikvia gyűjtő – viszonya a fasizmushoz már jó ideje vet fel kérdéseket.

Ungváry hullarablónak nevezi a mai nyilasokat, akik a budai várban rekedt náci birodalmi katonák emlékét ápolják – és februárban »Becsület Napja« és »Kitörés túra« néven szerveznek minden évben emlékünnepségeket. De ő maga is saját emléktúrával tiszteleg a népirtó háború mellett halálukig kitartó katonák előtt. Régi ötlete, hogy emléktáblát állítson a budapesti gettó területén egy német tábornoknak. Tehát nem azoknak a sokszor névtelen ezreknek, akik életüket adták a nyilasok elleni harcban, üldözötteket bújtattak, papírokat hamisítottak, vagy fegyveresen vettek részt a náci megszállók kiűzésében. Nem, nem nekik, hanem egy német tábornoknak, aki Ungváry szerint sok embert megmentett – a saját birodalma rémtetteitől.

Idén, a náci birodalom bukásának évfordulóján Ungváry ennél is tovább ment. Kijelentette, hogy Hitler bukása, a II. világháború európai befejeződése nem ünnepnap, a fasizmus történelmi legyőzése nem győzelem. Egész pontosan így fogalmaz a Telexen megjelent cikkében: »Oroszország mostani ukrajnai agressziója az, ami vélhetően nemzetközileg is azt eredményezi, hogy május 9-e, az állítólagos győzelem napja végre nagy nyilvánosság előtt is mint a hazugság napja fog szerepelni. …A „győzelem napja” ugyanis egy sztálinista fikció.«”

Nyitókép: Fortepan / Vörös Hadsereg

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erről a civakodásról az emnbernek az a történelmietlen kérdés ugrik be, hogy mi lett volna, ha az oroszok 1942 végén kapitulálnak és a németek megnyerik a háborút, Angliát is békére kényszerítve. Első látásra létrejött volna a régen áhított cél: a nyugateurópai innováció keresztezése az orosz végtelen nyersanyagforrással. Olyan világhatalom jött volna létre, ami képes lett volna még az USA-t is sarokba szorítani. A kialakuló nemzetiszocialista alapokon álló birodalom vesztesei között lett volna Magyarország, ahol nem maradt volna zsidó népesség. Azonban ez a birodalom is fejlődött volna, kinőve halálos hibáit, így napjainkra akár egy élhető és a mai technológia szinttől fejlettebb, migránsoktól, muszlimoktól garantáltan mentes Európa létezne.

A szovjet kommunisták halálteljesítménye a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél.
Ellenük harcolni legalábbis humanitárius akció.

Méghozzá az váltotta fel, amely előbb gyilkolt, sokkal többet gyilkolt és tovább gyilkolt mint a nemzeti szocialisták.

Ha a Gulag táborokban közel 40% volt a zsidó fogoly, mint ebben a példában, akkor nem jutott senki közülük a németek kezébe:

A szovjet államvédelmi hatóság, az NKVD, több ezer kényszermunka tábora és altábora üzemelt.
Ezekből például a 99. számú táborban 1943. szeptember 1-én a következő nemzetiségű, állampolgárságú és korú rabokat tartották, összesen 958 lelket:
Zsidók
(férfiak, nők, gyerekek) 360 ebből gyerek 94
Lengyelek 181 ebből hadifogoly 176
Németek 121
Spanyolok 63
Magyarok 33
Románok 30
Franciák, oroszok, csehek, dánok,
észtek, finnek, stb. 170
Ez a 99. számú tábor Kazahsztánban volt, Karaganda közelében és a rabok szénbányában végeztek kényszermunkát.
Forrás: Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin’s Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere), Biteback Publishing, 2011, 330.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés