Čaputová: Magyarország álláspontja csalódás számunkra

2022. május 12. 7:02
Közben a lengyel államfő arról beszélt, országa már idén függetlenedhet az orosz gáztól és kőolajtól.

Zuzana Čaputová szlovák államfő csalódását fejezte ki Magyarország olajembargóval kapcsolatos elutasító álláspontja miatt. Čaputová erről Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott találkozója után beszélt – írja a Napunk című független szlovákiai lap, amelynek tudósítása szerint a két elnök egyetértését fejezte ki, hogy továbbra is támogatni kell Ukrajnát, egyebek mellett az EU-tagság ügyében is.

„Szlovákia az EU egységes álláspontját képviseli, ami az olajembargóra is kiterjed. Fontos az EU-országok és az egész világ egysége a kérdésben. Magyarország álláspontja ettől eltér, ami csalódást jelent számunkra” – fogalmazott a szlovák államfő, aki hozzátette, Szlovákiának az orosz kőolaj behozatalának teljes leállításához átmeneti időszakra van szüksége, hogy a szükséges infrastruktúra kiépülhessen, illetve a technológiai átállás megtörténjen.

Orbán Viktor kormányának hozzáállása a ugyanakkor a szlovák köztársasági elnök szerint kétségessé teszi a Visegrádi Együttműködés alapelvének a működését, ami szerinte az egység.

„Oroszország fegyverként használja nyersanyagkészleteit” –  erről már Andrzej Duda beszélt, aki bejelentette: Lengyelország már idén függetlenedhet az orosz gáztól és kőolajtól.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Innen már csak fél lépés, - a kazárfasiszta propaganda, mint egykor - hogy Magyarország - mint egykor a Monarchia - a népek börtöne, és, hogy
a magyarok mongol jövevények, alacsony, 150 cm-esek, görbe a lábuk és szőröstestűek, valamint
a németek - mint a mongol magyarok szövetségesei -
belga kisgyerekek fejét tűzik a szuronyuk végére és úgy vonulgatnak Brüsszel utcáin

Az egész EU-ban ők használnak a legtöbb orosz olajat. Én nem hiszem, hogy Szlovákia öngyilkos akar lenni. A politikusok más megítélés alá esnek.

Fico azt mondta, Szlovákia nem Ukrajna szolgája, ezért nem akar önként elszegényedni.
:-)
Caputova menjen tanulni Ficohoz

"Csaputová: Magyarország álláspontja csalódás számunkra"

A Benes dekrétumokat illetően Szlovákia álláspontja csalódás számunkra.

Igen. Ők meg rosszul járnak, de ezt kívánja tőlük a nemzetközi baloldal. Így hát lefekszenek

Én okosabbak tartom. Komoly slepp van a segítségére, hogy megértse az összefüggéseket. A nemzetközi baloldal direkt csinálja ezt az őrültséget.

Erre lehetett számítani. Alig várták, hogy Orbán ellentmondjon, s miután megtörtént, rögtön nekiálltak ekézni. Természetesen ezután is az orosz olajat fogják venni rajtunk keresztül.

Kétszínű az egész unió. Vásárolják ezerrel az orosz olajat és közben követelik az embargót. Amikor mi ellentmondunk, bennünket pocskondiáznak, de eszük ágában sincs egy Magyarországot kihagyó embargót elfogadni. Nyilván a mi pár százalékunk megvonása nélkül az oroszok nem fejeznék be a háborút.

meselj, mit artottak az oroszok nektek?
mire fel ez a gyulolet?

Féleeértésben vagy. A te hülyeségedtől kell megvédenünk magunkat. Szép, szép, hogy teknővel hordod a fényt a házadba, vidáman röhögünk rajtad, de lassan felgyújtod a települést.

Nem gondoltam gyerekként, hogy a népmesék igazak, de te vagy rá az elő példa.

Csák Máté földjén tudhatnák, hol vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés