El akarják venni a VÉTÓ lehetőségét a tagállamoktól

2022. május 10. 15:09

Németh Balázs
Facebook
Ez az új ŐRÜLET (mesterterv) az Európai Unióban.

„El akarják venni a VÉTÓ lehetőségét a tagállamoktólEz az új ŐRÜLET (mesterterv) az Európai Unióban.

Már eddig is suttogták, de most már az igazi haladók nyíltan beszélnek róla: baromira idegesíti őket, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben egyhangú döntésekre van szükség az EU-ban, és ezen változtatni akarnak.

És mivel CSAK ŐK TUDJÁK az igazat, a helyes megoldást, a jó irányt, a tökéletes választ…, ezért úgy döntöttek, hogy CSAK ŐK AKARJÁK megmondani (egyeztetés és egyezkedés nélkül), hogy merre menjen Európa.

Az orosz OLAJEMBARGÓ ÜGYE tökéletes példa.

Tegnap eljött Budapestre Ursula von der Leyen, de máris írják a nyugati lapok, hogy inkább ki kellene csavarni a vétó lehetőségét az »Orbán-félék« kezéből, és akkor nem lenne szükség ehhez hasonló tárgyalásokra.

Hivatalosan (brüsszeli nyelven…) ezt úgy mondják, hogy túl lassú a döntéshozatal, ezért a gyorsabb haladáshoz át kell térni a vétó helyett a többségi döntésekre. Vagyis leszavazzák majd azt, aki vétózni akar.

Mert ŐK TUDJÁK és meg is mondják, hogy NEKÜNK MI A JÓ

Ha ezt megcsinálják, akkor nekünk is meg kellene majd mondanunk, hogy ilyen formában van-e értelme ennek az egésznek?!?”

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, hogy nincs értelme. Ez rendkívül súlyos fenyegetés. Néhány év alatt tönkremehetnek, anarchiába süllyedhetnek, kiürülhetnek a birodalmi tartományi szintre taszított kis népek kis államai, pár lehetetlen többségi döntés következtében. A kérdés csak az, hogy minden potenciálisan fenyegetett kisállam kormánya arra vár, hogy majd Orbán megvétózza ezt is, ők pedig sunyi módon beállhatnak az Orbánt pocskondiázók kórusába, vagy meg mernek szólalni és csírájában elfojtják ezt a hajmeresztő birodalmi kísérletet.

Majd hoznak egy új európai értéket, nem féltem őket és hopp, már lehetséges is lesz a változtatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés