Az USA hírszerzési információi segíthettek Ukrajnának elsüllyeszteni az orosz cirkálót

2022. május 6. 8:29
A Pentagon erősíthette meg a Moszkva pozícióját, utána Ukrajna két rakétával csapott le rá, írja a BBC.

Az Egyesült Államok olyan hírszerzési információkat szolgáltatott Ukrajnának, amelyek segítettek elsüllyeszteni a Moszkvát, Oroszország Fekete-tengeri rakétacirkálójának zászlóshajóját – jelentette több amerikai médiumra hivatkozva a BBC.

Az USA megerősítette a Moszkva pozícióját, utána Ukrajna két rakétával csapott le rá. A Pentagon szóvivője elismerte, hogy hírszerzési információkat adtak át, hogy segítsenek Ukrajnának megvédeni magát.

John Kirby szóvivő azonban cáfolta azokat a korábbi médiaértesüléseket, amelyek szerint az USA információkat szolgáltatott volna magas rangú orosz tábornokok tartózkodási helyéről a harctéren, hogy az ukrán erők megölhessék őket.

(Archív fotó: Az orosz Fekete-tengeri flotta Moszkva nevű zászlóshajója a Földközi-tengeren a szíriai partok közelében. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki menne kihez háborúzni?

Általánosságban javaslom, hogy minden hírt kezeljél fenntartásokkal. Mindkét félét.

Nyilvánvaló volt.
És innentől Putyin hidegvérén múlt, hogy nem tört ki már akkor a nukleáris világháború... de sokáig már nem lehet feszíteni a húrt.

Értem:-) szerinted akkor az orosz tv igazat mond, viszont az ukránok hazudnak:-))))

Miért vívnák hagyományos fegyverekkel? Az abban gyengébb félnek (ami pl. most valószínűleg Oroszország) ott a nukleáris elrettentés.

Érdekes, ez mondjuk a 60-as vagy 80-as években mindenki által értett koncepció volt (és tehát hogy emiatt NEM is lehet közvetlen háború a két atomhatalom között), mára a jelek szerint a Nyugat elfelejtette ezt az axiómát... és ez óriási veszély az emberiségnek. :(

Miért nem látod be, hogy háborúban mindkét fél saját magát fényezi? A külföldi hírportálok gusztusuk szerint vesznek át ezt meg azt.
Most mondjam neked Bucsát, hogy ki ölt kit és mire való a fehér szalag?

Ja, ja, szerintem itt az idő, hogy benyomuljanak a NATO-csapatok Oroszországba...

(Azért azt jelezném, hogy még Napóleon és Hitler sem tudta legyőzni Oroszországot... pedig nem volt atombombájuk akkor.)

Az ukránok meg azt mondják, hogy az oroszok embervesztesege többszöröse az övéknek. Ez háború, bár ne lenne.
Viszont minél több fegyverrel látja el a nyugat az ukránok át, annál tovább tart a háború. A nyugat és az ukrán mindig csak azt mondja, hogy több fegyvert......senki nem mondja azt, hogy legyen béke már, tárgyaljunk, tárgyaljunk.....

Ez igaz. De ki telepített mindenféle rakétákat, fegyvereket a másik határaihoz? Az USA vagy az orosz? Ki használja a másik beltengereit?
Hibasak-e azok az országok, akik az orosz határaikhoz engedték telepíteni ezeket a cuccokat? Mi volt Majdan szerepe? Volt-e egyezség a rendszerváltáskor, hogy No határain túl nem terjeszkedik a NATO? Ki érezhette fenyegetve magát a másik által: az orosz, vagy az amerikai?
Mit mondott az USA? Legyengülve akarja látni az oroszokat. Vannak-e amerikaiak Ukrajnában?

Sok-sok kérdés, amire sokáig csak sejtjük a választ. De nem akarunk háborút, viszont mégis úgy néz ki, hogy hosszú lesz.

Ez is nagyon komoly érv! Kárpátalja igencsak megtapasztalta.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés