Az ukrán újjáépítés költségeit Putyinnak kell állnia

2022. május 5. 18:43

Cseh Katalin
Facebook
Az orosz elnök iskolákat és kórházakat lövet, műemlékek és műalkotások tűntek el a föld színéről.

„Az ukrán újjáépítés költségeit Putyinnak kell állnia – erről küldtünk levelet EP-s képviselőtársaimmal Josep Borrellnek, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének.

Putyin pusztító háborúja romba döntötte az ukrán infrastruktúrát, ahogy az ukrán gazdaságot is. Az orosz elnök iskolákat és kórházakat lövet, műemlékek és műalkotások tűntek el a föld színéről. Az ukrán újjáépítés költségeit már most több mint 600 milliárd dollára becsülik.

Az orosz jegybank devizatartaléka nagyjából 610 milliárd dollár volt, melynek nagyjából a 80 százaléka külföldön van – ezeket a pénzeket Ukrajna újjáépítésére kell fordítanunk! Ehhez természetesen szilárd és megingathatatlan jogi alapokat kell teremteni, amit bíróságnak kell jóváhagynia. Ez azonban már egy következő feladat, az első az, hogy a politikai elhatározást és döntést minél hamarabb meg kell hoznunk: a háborús agresszor, Putyin fizesse Ukrajna talpraállását.

Az Európai Uniónak a nemzetközi partnerekkel együttműködve létre kell hoznia egy újjáépítési és védelmi alap felállítását, valamint az Európai Bizottságnak haladéktalanul egy erre vonatkozó jogalkotási javaslattal kell előállnia.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország összebombázását is az amerikaiak állták. Azért.

"Az orosz jegybank devizatartaléka nagyjából 610 milliárd dollár volt, melynek nagyjából a 80 százaléka külföldön van – ezeket a pénzeket Ukrajna újjáépítésére kell fordítanunk! "
Ezt a számot honnan veszi ez a nő?
Milyen bíróság illetékes.
A háborúk után a "bíróságokon" mindig a háborús veszteseket marasztalják el.
Most is ez lesz, ha lesz győztes.
Ha nem lesz, minket fognak az ukránok fejni.
Ésszerű kompromisszumot kell keresni az oroszokkal.

Miből gondolja CSK hogy az a 80% olyan bankokban van, amelyekhez az EU simán hozzáférhet?

A putyinistaságról: az útálatnak lehetnek fokozatai. Az oroszok azért itt-ott letettek valamit az asztalra. Az ukránokról főleg a II. Ukrán Front és a következetes magyarüldözés ugrik be az utóbbi időből.

Meg az, h. a szabadság addig tart, míg a lehetőségek. Érdekes, Finnország eddig NEM az Államok hátán akart a szomszéd atom nagyhatalom ellenében felkapaszkodni. Fiskarst, Ikeát futtatni konstruktívabb, mint földalatti bio-labort.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés