Mit olvas épp Orbán Viktor?

2022. május 3. 10:01
Mutatjuk, többek közt milyen könyvek fekszenek a miniszterelnök asztalán: kereszténység, gender, Soros ott van.

Deák Dániel Facebook-oldalán jelent meg a fotó, amin Orbán Viktor dolgozik az íróasztalánál. Az íróasztalán könyvek tornyosulnak. 

Na de milyen kötetek fekszenek az asztalon többek között?

Ott látható T. S. Eliot A keresztény társadalom eszméje című kötete (Századvég). Ez L. Simon László előszava szerint az orbáni kormányzás megértésének egyik kulcsa. A kötetről itt írtunk.

A sarokban belóg Rod Dreher Hazugság nélkül élni – Keresztény másként gondolkodók kézikönyve című kötete (MCC Press). A kötet bemutatójáról itt, a kötetről itt írtunk.

Úgyszintén ott látható a Békés Márton szerkesztésében megjelent A Nagy Terv - A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című munka (KKETTK Alapítvány). Ezt itt ismertettük.

S ott látható munkatársunk, Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című könyve is (Alapjogokért Központ), melyet itt ismertettünk.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda véletlen!
Egy 30 éves képet ugyanerről a témáról esetleg a kontraszt kedvéért kérhetünk?

Én még az ellenzéki politikusokról sem igazán tudom elképzelni, hogy szinten akarják magukat tartani a globális folyamatok megismerésében, megértésében.
Mondjuk pár kivételtől (mint Schiffer vagy Thürmer) a baloldali politikusoknak pont elég a progresszív ideológia visszamondása, tőlük nem is várja el senki az önálló gondolkodást. A kivételeknek meg nem osztanak lapot, a progresszív sajtóban mintha nem is léteznének.

Jó, hát ha ide tudsz írogatni, akkor talán könyvet is tudnál olvasni te is. Kezd először ebookokkal, az bizonyára közelebb áll a stílusodhoz. Aztán jöhetnek a jószagú könyvek is!

Azt hiszem ezt lehet überelni: képzeld már tapéta is van könyvgerincekkel...

Egy igazságos nyugdíjrendszer lehet: sok gyerek.

Primér az a javából.

'60 éves hölgyek' kivételektől eltekintve, már ne szüljenek, de elfoglalhatnák magukat kilenc-tíz unokájukkal.

Ami a politikáját illeti, nagyon is tetten érhető az olvasás eredménye. A többi európai vezetővel ellentétben ő érti a folyamatokat.

A ti vezetőitek valóban nem olvasnak, ez tény.

Egy keresztény észreveszi, hogy Orbán keresztény, ti pedig higgyetek, amit akartok! Orbán országában, mert keresztény ország, azt hiszel, amit csak akarsz! Nem írja elő senki, hogy mit kell hinned.

Ezzel azt akarod mondani, hogy a te íróasztaladon, ha van egyáltalán, nincsenek olvasásra váró ill. éppen olvasott könyvek?
Vagyis nem szoktál olvasni, azért szégyelled magad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés