Oroszország fizesse Ukrajna újjáépítését!

2022. április 30. 8:45

Cseh Katalin
Facebook
Belgium miniszterelnöke egyetértett velem.

„Ukrajna újjáépítésének költségeit már most több mint 600 milliárd dollárra becsülik Putyin agresszív háborúja miatt. Ezt a számlát az orosz elnöknek kell fizetnie! Európai frakciónk, a Megújuló Európa legutóbbi brüsszeli frakcióülésén ott volt Belgium miniszterelnöke, Alexander De Croo is, vele is beszéltünk Ukrajna újjáépítéséről, ő is egyetértett velem abban, hogy az újjáépítés költségeit a pusztító és embertelen háborút elindító agresszornak, az orosz elnöknek kell állnia.

A putyini jegybank devizatartaléka nagyjából 610 milliárd dollár volt az év elején az intézmény közlése szerint, ennek a pénznek nagyjából a 80 százaléka külföldön van, azt pedig az orosz hatóságok már korábban is elismerték, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt elrendelt külföldi szankciók következtében Oroszország összes tartalékának mintegy felét befagyasztották.

Ahogy a héten a Republikon Intézet konferenciáján is elmondtam, ezeket a pénzeket Ukrajna újjáépítésére kell fordítanunk! Ehhez természetesen szilárd és megingathatatlan jogi alapokat kell teremteni, amit bíróságnak kell jóváhagynia. Ez azonban már egy következő feladat, az első az, hogy a politikai elhatározást és döntést minél hamarabb meg kell hoznunk: a háborús agresszor Putyin fizesse Ukrajna talpraállását!”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy balga a balgával ért egyet a nagy belgaságban.
De hogy ez Cseh Atka már az oroszok zsebében kotorász, pont mint egy Nagy Katalin! Úgy tűnik, annak érzi magát.
Hogy ezek miért nem a nyugatiak vérét szívják, miért ide hozzánk jöttek helytartóknak, nem tudom.

Na, erről a hatalmas bejelentés pont olyan, mint amikor annak idején a KISZ gyűlésen a titkár hozott egy határozatot, hogy elítélik az USA vietnámi beavatkozását, majd ünnepélyesen megszavazták. Nagyjából ugyanannyi hatása is lesz.
Viszont Cseh szövege sokat elárul a baloldal magántulajdonhoz tartozó viszonyáról: a magántulajdon szent, kivéve, ha politikai ellenfeléről van szó, mert akkor szabadon lehet zsarolni vele. Nincs vele egyedül, Trudeau is ezt csinálta, amikor befagyasztotta a kamionosokat támogató magánemberek számláit, és inkább attól tartok, hogy baloldalon ez teljesen általános.

1956 kárainak rendbehozatalát is az oroszoktól követelted? Vagy csak azért nem, mert abban az ukránok is nyakig benne voltak?

nem, ezt azok fizessek akik a felelotlen fegyverszallitasokkal elhuzzak a haborut

Elmondanád, mi közünk Ukrajnához? Cseh Katalin pedig azzal büszkélkedik, hogy a belga miniszterelnök egyetért vele, pedig többet ért volna azzal, ha a magyar választók értettek volna vele egyet. Abból jöhetett volna valamilyen legitimitás, mert ki nem szarja le a belga miniszterelnököt?

Az USA megtérítette bármelyik agressziójának a következményeit?

Pubikám, csak összehasonlítom a sok hablatyolást, amit itt te és társaid leírtok más hasonló dolgokkal. MI van, most zavar lett a fejedben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés