Ukrajna és Oroszország mellett is tüntettek Budapesten

2022. április 30. 17:11
Az Ukrajna melletti tüntetésen előkerült egy Vlagyimir Putyint Adolf Hitlerhez hasonlító tábla is.

Ukrajnáért álltak ki azok a tüntetők, akik a budapesti Deák téren gyűltek össze szombat délután – számolt be az eseményről az Index. A lap szerint a jelenlévők transzparensekkel tiltakoztak Oroszország ellen, sokaknál ukrán zászló, Vlagyimir Putyin orosz elnököt Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlító tábla és az orosz háborús jelhez, a „Z” betűhöz hasonlító transzparens volt. A téren az ukránok és a szimpatizánsok elénekelték az ukrán nemzeti himnuszt, többen a „Слава Україні!”, vagyis Dicsőség Ukrajnának mondatot skandálták.

Az eseményről a Sky News is beszámolt, rövid tudósításában megemlítve, hogy

Magyarország több ezer ukrán menekültet fogadott az Oroszországgal vívott háború február végi kirobbanása óta,

miközben eddig összesen ötmillió ukrán menekült el otthonából.

Oroszország mellett is tüntettek a fővárosban

Ezzel a megmozdulással párhuzamosan oroszbarát tüntetés is zajlott Budapest belvárosában. Ezt – a 168ora.hu szerint – több, kétes hátterű Facebook-oldal szervezte

A portál azt írja: a szervezők között feltűnt korábban egy bizonyos P. Zoltán is, akinek a neve már korábban felvetődött az orosz katonai hírszerzéshez (GRU) köthetően. Ezt a tüntetést néhány ismert orosz propagandaoldal is népszerűsítette, ugyanakkor parlamenti párt nem nyilvánult meg az ügyben.

Nyitókép: Facebook/atlatszo.hu

Összesen 265 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vicces ez az összesen több ezer menekült. Naponta jön a tízszerese. A fogadásuk, ellátásuk, mindennek a megszervezése természetesen a kicsi és szegény Magyarország magánügye. Ennyit az Unióról, amelynek tagjai vagyunk, nemcsak ki-, de befizetéssel súlyosbítva, plusz szankciók betartásával Oroszország ellen. Hadd legyen még könnyebb a küszködés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés