Gyurcsány Ferenc tudathasadása

2022. április 26. 7:41

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Egy autokratikus irányítású közösségben egyetlen embert nem érhet semmilyen kritika: a nagyfőnököt.

„Sokan sokféle értelmezést fogalmaznak meg a baloldalon és holdudvari politológusaik körében a választási kudarcukkal kapcsolatban. A legváltozatosabb okokat tálalják föl – persze mindig csak másokban és nem saját magukban keresve a hibát –, ám egyvalakit semmilyen, a leghalványabb kritikával sem illetnek: Gyurcsány Ferencet. 

Ez annál is különösebb, mivel Márki-Zay Péteren kívül senki sem nyilatkozott a kampány előtt és alatt annyiszor az egész ellenzék nevében, mint a bukott miniszterelnök, a DK elnöke. No lám, csak kiderül »a hallgatás beleegyezés« mondás igaz­sága nyomán, hogy tényleg ő a főmufti, aki meghatározza a liberálbaloldal politikáját, hiába cikizték a nem baloldali sajtót, amiért kimondta, hogy Gyurcsány dönt minden lényeges kérdésben. 

Egy igazi autokratikus irányítású közösségben ugyanis egyetlen embert nem érhet semmilyen kritika: a nagyfőnököt. A feltűnő gyurcsányi érinthetetlenséggel tehát az ellenzék ráerősít az eddigi feltételezésekre. A választási vereségük után Gyurcsány kinyilatkoztatta, hogy Márki-Zay Péter a hibás a választási vereségért, s terjengősen és zavarosan többek között arról értekezett, miszerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, hanem attól, hogy biztonságos úton biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Tekervényes és dagályos mondandójának az volt a veleje, hogy Márki-Zay – akinek még a nevét sem mondta ki – nem volt jó kapitány. Ezt a szöveget mindenki úgy nyelte be, mint kacsa a nokedlit, a legkisebb ellenvetés nélkül, holott van vele egy nagy bibi: nem a kelekótya, krónikus fecsegőkórban szenvedő miniszterelnök-jelölt nevezte magát kapitánynak, hanem Gyurcsány Ferenc őt.”

(Fotó: Gyurcsány Ferenc beszédét írja/Facebook)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés