Fekete-Győr András „ultimátumot” adott a Fidesznek

2022. április 25. 11:47
A momentumos politikus nyílt levelet írt a Fidesz frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak.

„Tisztelt Kocsis Máté frakcióvezető! Április 3-án közel kétmillió magyar ember szavazott arra, hogy a nemzeti összefogás pártjai őket képviseljék a törvényhozásban” – kezdi üzenetét a momentumos politikus. 

Fekete-Győr azt írta a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy „Önök az elmúlt 12 évet azzal töltötték, hogy

kiüresítsék a magyar parlamentarizmust.

Az Ön frakciójának köszönhető, hogy az ország ügyeiről szóló érdemi viták helyett mára nagyrészt Kövér László büntetéseiről és tehetetlen ellenzéki képviselők performanszairól szól az Országgyűlés munkája. Ahol számos, a nemzet jövőjét meghatározó nagy kérdés dőlt el, mára a miniszterelnök hatalmi céljainak egyszerű kiszolgálójává vált, amihez Ön és a frakciójához tartozó, semmilyen egyéni mozgástérrel nem rendelkező képviselők örömmel asszisztálnak”.

Ezután hozzátette: „A parlament munkájának kiüresítésén túl pedig a választások kiüresítése is az Önök felelőssége: a Fidesz-frakciónak köszönhető, hogy jó ideje nem beszélhetünk tiszta választásokról Magyarországon. Többek között az is Önöknek köszönhető, hogy a Médiatanács a demokratikus nyilvánosság működésének biztosítása helyett

pártkatonákkal lett feltöltve, és a kormány hatalmi céljainak kiszolgálójává vált”.

„A Momentum megválasztott frakcióvezetőjeként az a határozott álláspontom, hogy az ellenzéknek nincs helye a parlamenti alakuló ülésen, nem szentesítheti szimbolikusan sem a választások tiszta és demokratikus voltát” – fogalmazott a baloldali politikus.

Az ellenzéki előválasztáson nagyot bukó momentumos politikus ezt követően 

 ultimátumot” adott a Fidesznek.

Elmondta, hogy a Momentum akkor vesz részt az alakuló ülésen és az érdemi parlamenti munkában, ha teljesülnek az alábbi feltételek:

  • A mindenkori kormánypártok a mindenkori ellenzéki pártokkal egyetértésben változtathassák meg a választási törvényeket, illetve az önkormányzatok hatásköréről és választásáról szóló jogszabályokat;
  • A közmédia élére a parlamenti pártok konszenzussal válasszanak vezetőket, így biztosítva a közmédia valóban független és pártatlan működését;
  • Az országgyűlési képviselők kapják vissza az állami szervek ellenőrzéséhez szükséges jogosítványaikat;
  • Kezdődjön meg egy a választások tisztaságát garantáló, valamint a választási kampány során elkölthető pénzekről szóló új jogszabály közös kidolgozása;
  • Induljon valódi párbeszéd a kormány és a szakmai érdekképviseletek között, induljanak háromoldalú tárgyalások a sztrájkjogról (kormányoldal, ellenzék, reprezentatív szakszervezetek)

Nyitókép: Facebook

Összesen 319 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kezdi. Mérhetetlen támogatottság, de az ő szélsőséges elképzeléseik érvényesüljenek.

Előbb tárgyald meg a kérdést a LISTATÁRSAIDDAL.

ÖSSZEFOGÁÁÁÁÁÁS!

Sok türelem kell majd. De eddig is volt.
Abban biztos vagyok, hogy Fegyőr az eddigi frakcióvezetők közül a legbutább.

"Fekete-Győr András 'ultimátumot' adott a Fidesznek"

Mérgesen dobbantott egyet, és sokat sejtetően a végén hozzátette: "Különben..." , kicsit felemelve a mondat végén a hangsúlyt.

A termben mindenki összerezzent. Ennek a fele se tréfa! Maga Fekete-Győr András volt az, aki kimondta ezeket a szavakat! Az még hagyján, ha Biden vagy Putyin fenyegetőzik, na de Fekete-Győr, az más kategória! Azt muszáj komolyan venni.

Ráadásul rendesen összegyurcsányozták magukat.
Mára már büdösek.......

Fegyőr! A nagy arcod hamar el fog kopni, amikor a nálad sokkal okosabb, felkészültebb Hollikkal, Orbán Balázzsal, Rétvári Bencével, Kocsis Mátéval fogsz vitázni :-)
És még nem említettem OV-t. Számukra reggeli leszel, megtesznek:-) én már várom a parlamenti közvetítéseket.
De! te nem vagy odavaló! Csak azért lehetsz ott, mert az ellenzék politikusi gárdája nagyon felhígult, iszonyatosan gyenge.

Igen:-) ők nem látják, hogy valójában milyen gyengék, de mi igen.
A nagy arcuk kopni fog.

Ha nem akarnak, ne vegyenek részt a parlamenti munkában. Legalább még világosabb lesz, hogy fütyülnek a választóik érdekeire.

https://infostart.hu/valasztas..


Az LMP – Ungár Péter posztja alapján – viszont részt kíván venni a parlamenti munkában, és az alakuló ülést sem fogják bojkottálni. A párt elnökségi tagja úgy fogalmaz: „Legyünk egyértelműek: tudtuk milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson.

Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni. Nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna,

ezért érdemes először magunkba keresni a hibát” – húzta alá. „Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk” – olvasható Ungár Péter közösségi oldalán.

„Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk.

-----------

ÖSSZEFOGÁÁÁÁÁS!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés