Oroszország-párti tüntetéseket hirdettek meg Németországban

2022. április 10. 18:39
A szervezők a Németországban élő oroszajkúak zaklatása, hátrányos megkülönböztetése és a háború ellen tüntetnek.

Oroszország-párti tüntetéseket hirdettek meg vasárnap estére a németországi Frankfurtba és Hannoverbe, a szervezők körülbelül 2500 résztvevőre számítanak a két helyszínen együtt.

A szervezők azt hangoztatják, hogy az ukrajnai háború miatti ruszofóbia ellen tiltakoznak, viszont vannak, akik attól tartanak, hogy a demonstráció

az Ukrajna elleni orosz háború nyílt támogatása lesz.    

A frankfurti szervezők szerint a Németországban élő oroszajkúak zaklatása, hátrányos megkülönböztetése és a háború ellen, valamint a békéért akarnak fellépni. Hannoverben délutánra már összegyűlt mintegy hatszáz ember a tüntetésre, de egy

ellentüntetés is kezdődik mintegy 800 fővel.    

Németországban jelentős létszámú oroszajkú közösség él, és tagjai a háború február 24-i kezdete óta számos olyan esetet jelentettek, amelyben zaklatták őket.    

Április 3-án már volt egy autókonvojos Oroszország-párti tüntetés Berlinben – ráadásul ugyanakkor, amikor ismertté vált a bucsai tömeggyilkosság –, és ez sokakat felkavart, azt gondolták, hogy a megmozdulás a háború alig leplezett támogatása.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért számos vonalon megindult az oknyomozás, az igazságkeresés, az USA milyen szerepet játszik Európa gazdasági szanálásában, az USA provokált, ez egy amerikai csapda, vagy egyedül Putyin tévedett. Putyin a NATO , avagy az imperialista ambíciók áldozata - 90 előtt Gyurcsány még ezt mondta volna - , szóval egyre többen teszik fel a kérdést. persze nem Európában, s nem a magyarországi ellenzéki elemzők.
Erről John Mearsheimer - The University of Chicago - és Robert Kagan - Brookings Institution of Washington - vitázott egy jót. Pedig ez egy tabu téma.....Brüsszelben, s a balliberális körökben.

Kitűnő...az M1 naponta többször kellene, hogy bemutassa...

Testvérháború: Észak Dél ellen.

tiszteletben tartjak csak nem fogjak a hazajukat megtagadni vagy lekopdosni csak mert csaladi vagy epp anyagi okokbol ideiglenesen vagy tartosabban kulfoldon elnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés