Ungváry Krisztián: A Fidesz bejuttatta a Mi Hazánk nevű proxipártját is

2022. április 8. 8:39
A történész szerint a Fidesz választási csalással nyerte meg ezt a választást, és ezért annak eredménye sem legitim.

Ungváry Krisztián a Magyar Narancsban közzétett írásában elemezte a vasárnapi választás eredményeit. A történész kifejtette: a 2022. évi országgyűlési választások eredményei sokkolók az ellenzéki oldal számára. Az Országgyűlésben a Fidesz nemcsak magasabb arányban nyert, mint 2018-ban, hanem saját magán kívül bejuttatta a Mi Hazánk nevű proxipártját is.

„Az ellenzék alulmaradt”

Ezzel szemben az ellenzék korábban nyerhetőnek vélt helyeken is alulmaradt, gyakorlatilag csak a fővárosban szerepelt sikeresen. Ungváry szerint teljesen téves, ha valaki ezért az eredményért Márki-Zay Pétert hibáztatja, hiszen ahogy fogalmazott: „nem volt tökéletlenebb, mint ellenzéki politikai vetélytársai, és egyáltalán nem csak rajta múlt, hogy nem sikerült megszólítani több ellenzéki szavazót.”

A történész kifejtette azt is:

a magyarországi választások ugyanolyanok, mint a fehéroroszországi vagy az oroszországi színjátékok, csak kevésbé erőszakosak.

Ebből következik, hogy a magyar, az orosz vagy a belorusz ellenzék teljes tévedésben van akkor, ha saját hibáiból kívánja levezetni azt, hogy miért is nem nyert a választáson.

A választási eredmény illegitim

„A Fidesz szemfényvesztéssel, hazugsággal, azaz választási csalással nyerte meg ezt a választást, és ezért annak eredménye sem legitim” – írja Ungváry, aki szerint ez nem úgy valósult meg, hogy meghamisították a szavazatokat,

hiszen ténykérdés, hogy a magyarországi szavazókörök túlnyomó többségében volt civil kontroll,

és így is több mint 3 millió szavazat jutott a Fidesznek és „proxipártjának”, miközben az ellenzék kevesebb mint 1,9 millió szavazatot kapott.

Szerinte azért indokolt választási szemfényvesztésről beszélni, mert a kormánypárt a közmédiában és a túlnyomórészt birtokában levő sajtóban az ellenzékről folyamatosan alapvető kérdésekben durván hazudott, és kizárta az ellenzék véleményének kifejtését a közmédiában. „Önmagában furcsa ellentmondás, hogy miközben az ország több mint kétharmada NER-szavazó, a NER minden vitahelyzettől úgy retteg, akár ördög a szentelt víztől” – írja a történész.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 264 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Befejeződött Ungváry elvágópistásodása...

A faszi kezd megbuggyanni. Pedig régebben voltak normális dolga is.

Ez a pasi még veszíteni sem tud elegánsan...

Aha. Nem kell keresni a vereség okát, senki nem hibás. Mindenki szabadon, a meggyőződése szerint szavazott, mégis választási csalás történt, mert az alig nézett közmédiában az ellenzék nem mondhatta el a magáét és a sajtójában hazudott róla a kormánypárt.

Nekünk ez az 'elemzés' megfelel, bár ez az ember még fiatal ahhoz, hogy ennyire megzakkanjon.

Nem a Fidesz, hanem a szavazók juttatták be a Mi Hazánkat. Meg aztán, nem kell lenácizni minden nem belpesti szervezetet, mert a végén még az igazi nácikat is enyhébben ítéljük meg.

Kicsit sem zavar Krisztián, hogy Orbán Balázstól kezdve, Varga Juditig számtalan vita volt nyáron a tihanyi vitahéten.
A parlamenti vitákat is figyelmen kívül hagytad.
Minden vitában a NER politikusai voltak magasan a legjobbak, legképzettebek.

Nem elégszer! Ez ugrándozik összekenni a jobboldalt, nácizmussal, aki maga is náci és náci pártra szavaz. Persze nagyapám ezt már a háború előtt is tudta. Egyek azek, mindig is egyek voltak.

Nem lesz gázáremelés - és nyertek.
STB.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés