Steinmetz: Ha kimutathatóan lemorzsolódtak a Jobbik-szavazók, a felelősséget nyilván a pártvezetésnek kell vállalnia

2022. április 8. 11:18
Steinmetz szerint a Vona Gábor-i irányt kellett volna tovább vinni az elmúlt négy évben.

Interjút adott a Válasz Online-nak Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, aki vasárnap 34, 45 százalékot szerezve alul maradt az 58,84 százalékot elérő kormánypárti Móring József Attilával szemben Somogy megye 3-as számú választókerületében.

A Marcali központú OEVK jobbikos jelöltjét a felelősségről is kérdezték, felvetve azt az elemzői gyanút, hogy

a csaknem 900 ezer elveszett ellenzéki szavazó zöme a 2018-as Jobbik-táborból morzsolódott le.

Ha ezt így ki lehet mondani, ki lehet mutatni, akkor a felelősséget nyilván a pártvezetésnek kell vállalnia” – mondta erre Steinmetz, aki szerint a Vona Gábor-i irányt kellett volna tovább vinni az elmúlt négy évben. Steinmetz azért hozzátette: Jakab Péter vezetésével „mélyről szedte össze magát a párt„, hiszen a 2019-es EP-választáson 6 százalékot kaptak. „Az előválasztási tárgyalásoknál látszott a Jobbik ereje és Jakab Péter érdekérvényesítő képessége. A listás helyek kiosztásában, vagy abban is például, hogy 29 választókerületben jobbikos jelölt indulhatott végül” – mondta a politikus, aki szerint „a Fidesz folyamatosan hazudozott”, erre pedig nem volt ráhatása Jakab Péternek.

Steinmetz Márki-Zayról is óvatosan fogalmazott. Emlékezetes: a miniszterelnök-jelölt kommunistázós-fasisztázós hírhedt mondatait épp Steinmetz társaságában mondta a fonyódi piacon, azonban a jobbikos politikus úgy véli:

ez hiba volt, hibázni pedig emberi dolog.

Aki többet beszél, mint amennyit alszik, természetes módon követ el hibákat. Tény: nem egy ilyen hiba volt. A konkrét beszédről: nagyobb felsorolás része volt, értettem a mondanivalóját, de ennyire kiragadható mondatot kiejteni a száján… Nem volt szerencsés” – fogalmazott.

„Márki-Zay Péter eljött Fonyódra azért, hogy megtolja a kampányomat, másnap viszont csak erről a rosszul sikerült mondatról beszéltek – országosan és persze helyben is. A választókerületemben sokáig beszédtéma maradt. És nem csak a fideszeseknél” – tette hozzá.

Steinmetz tehát megengedőbb volt az ellenzéki vezetőkkel szemben, ellentétben párttársával: a békéscsabai Stummer János például keményen beszólt Jakab Péternek, aki pedig Márki-Zayba állt bele a választás másnapján.

A teljes interjút itt érheti el.

„2+2=3” – A Jobbik szavazóinak egy része átment a Mi Hazánkhoz, a baloldali szavazók közül sokan inkább otthon maradtak. Bővebben is érdekel.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A patkányok és a süllyedő hajó esete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés