Ursula von der Leyen bejelentette: elindul a jogállamisági mechanizmus hazánkkal szemben

2022. április 5. 16:26
Mindössze két nappal az országgyűlési választásokat követően megszületett a döntés arról, hogy az Európai Bizottság aktiválja az uniós források befagyasztását lehetővé tévő jogállamisági rendeletet.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedd délután az Európai Parlament strasbourgi ülésén bejelentette, hogy aktiválják az egyes uniós források befagyasztását lehetővé tevő

jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben

írja a Magyar Nemzet tudósítója.

Az elnöknő az uniós bizottság politikai prioritásairól, s azok teljesüléséről szóló képviselői kérdésekre felelt. A jogállamisági kérdést Stéphane Séjourné,  a Momemtumot is magában foglaló Újítsuk meg Európát frakcióvezetője, majd Philippe Lamberts, a Zöldek társelnöke szegezte hozzá. Mint azt Von der Leyen közölte, Johannes Hahn költségvetési biztos kedden arról értesítette a magyar hatóságokat, hogy a bizottsági felszólító levelet  küld

a jogállamiság szempontjából aggályos ügyekről,

ezáltal pedig aktiválódik a jogállamisági mechanizmus az országgal szemben.

Ez integrációtörténeti jelentőséggel is bír, hiszen az EU sosem élesítette még a 2021 januárjától hatályos jogállamisági rendeletet. Von der Leyen Strasbourgban beszélt arról is, hogy a magyar kormány választolt a brüsszeli testület első, informális levelére, de a válaszokat nem találták kielégítőnek, emiatt döntöttek amellett, hogy aktiválják a rendeletet – írja Judi Tamara a Magyar Nemzetben. 

Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

 

Összesen 564 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EP megerőszakolta Ursulát.

Nekünk van igazunk. Vagyunk annyira jogállam, mint bármely más uniós tagállam.

Várom a mi válaszcsapásunkat, ha megteszik

Indul a show... De együtt átmegyünk a falon is.

Kéne néhány jogerős bírósági ítélet, hogy bármi is visszatartható legyen. Talán a Cseh katalin féle cégekből ki lehetne sajtolni valamit.

Ha kiderül, hogy vaklárma az egész jogállamisági cirkusz, ki fizeti meg a Magyarországnak okozott kárt?

Mi pedig, ill. Orbán Viktor támogatta ezt a szemétládát.

Ennek az eljárásnak a beígérése is elősegítette a kétharmadot. Most már nem működik az a duma, hogy ők minket akarnak megvédeni Orbántól, mert közröhej tárgyát képezné, most fel kell vállalni, hogy a népet büntetik. És lám, megérkeztünk abba a világba, ahol létezett a bűnös nép fogalma. A sok nagyokos pedig nem érti, miért nem lehetett minket kilóra megvenni, hogy ne válasszuk Orbánt.

Az 56-os, vagy 68-as tankok helyett a birodalom most gazdaságilag tenné tönkre a neki nem tetsző országokat. Ezt tudatosítani kell azokban, akiknek hiányosak az erre vonatkozó történelmi ismereteik.

Nem kell ettől megijedni- Orbán amúgy sem félős... -, hanem tárgyalni kell arról, ami állítólag "aggályos". Ez amúgy gumifogalom, de igaza van Orbánnak, ezek a pénzek járnak Magyarországnak. Meg fogják adni, mert a választásokon is kiderült, hgy jogállam van, s az ellenzék sopánkodása nem lehet kritérium.

A bizottság nagyon gyenge. Mivel tartják sakkban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés