A Mi Hazánk adott esetben együttműködne a Fidesszel

2022. április 5. 7:27
„Konkrét ügyek, törvényjavaslatok lehetnek, de minden esetben azt fogjuk megvizsgálni, az jó-e a magyarságnak vagy sem” – fogalmazott Dúró Dóra.

Hét parlamenti mandátumot szerzett a Mi Hazánk Mozgalom az április 3-i országgyűlési választáson. Dúró Dóra elnökhelyettes egy interjúban elárulta, milyen ügyekben működnének együtt a kormánypártokkal. A parlamentbe való bejutás az elnökhelyettes számára nem volt kérdéses, azonban kiemelte, hogy ezt állami támogatás nélkül érték el. Véleményét a baloldal vereségéről a következőképpen fejtette ki:

„A baloldali ellenzék óriási bukásából világosan kiderült, ebből az ellenzékből a választók nem kérnek,

eddig bármelyik formációban indultak, mindig kikaptak. Most érték el a legrosszabb eredményt. Az az idea, hogy az összefogással a szavazókat is egyesíteni tudják, szintén megbukott, nagyjából 1 millió ember elhagyta a baloldali pártokat a négy évvel ezelőtti eredményükhöz képest. Mindez tehát egy új ellenzék felépítését jelenti, amelyben a Mi Hazánknak jut majd kiemelt szerep” – mondta Dúró.

A Mi Hazánk elsősorban a koronavírus kárvallottjainak ügyében kíván parlamenti eszközökkel segítséget nyújtani, ahogy az elnökhelyettes fogalmazott: „Arányos és méltányos anyagi kártérítés jár azoknak, akiket a kötelező oltás miatt rúgtak ki a munkahelyükről”.

A Blikknek adott válaszaiban Dúró Dóra a kormánypárttal való együttműködés irányában elárulta, a párt nyitottan áll bizonyos ügyek esetében a kormányhoz, miután a Mi Hazánk sikeresen bejutott a parlamentbe.

„Konkrét ügyek, törvényjavaslatok lehetnek, de minden esetben azt fogjuk megvizsgálni, az jó-e a magyarságnak vagy sem. Ha igen, nyugodt szívvel fogjuk megszavazni, ha a kormány kezdeményezte is azt.

Magam is 4 nemmel voksoltam a kormány gyermekvédelmi népszavazásán, ezt az ügyet tudtam támogatni”

– hangoztatta a politikus.

Fotó: Vadnai Szabolcs

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor nem a fidesszel szavaznak együtt, akkor kivel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés