Orosz diákok feljelentették a tanárukat a háborúellenes megjegyzései miatt

2022. április 2. 7:22
Irina Gen angoltanárnő Észak-Koreához hasonlította az országot, és azt mondta, helyesek a velük szemben kiszabott szankciók, amíg Oroszország „nem kezd el civilizáltan viselkedni”.

Letartóztattak egy orosz tanárnőt, miután diákjai feljelentették a rendőrségen, mert háborúellenes megjegyzéseket tett – írja a helyi média alapján a BBC. A tinédzserek a déli Penza városában március 18-án állítólag rögzítettek egy beszélgetést, amelyet Irina Gen angoltanárnőjükkel folytattak. A fiatalok feldúltak voltak, hogy egy tervezett csehországi sportkirándulásuk meghiúsult, és kikérték a tanárnőjük véleményét, aki azt mondta, helyes, hogy az utazás elmaradt, és hogy az ilyen dolgok addig folytatódnak, amíg Oroszország „nem kezd el civilizáltan viselkedni”.

Az 55 éves nő Észak-Koreához hasonlította az országot, és a hivatalos véleménytől eltérő véleményt fogalmazott meg az ukrajnai háborúról. Irina Gen akár 60 000 dollárig terjedő pénzbírságra vagy 10 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

(Fotónk illusztráció: A rendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tüntetésen Szentpéterváron 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajnában le is lőtték volna. (Már nyilván ha Zelenszkij kritikus megjegyzést tesz).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés