Levelet írt Márki-Zay az uniós intézmények vezetőinek

2022. március 30. 13:54
A baloldal miniszterelnök-jelöltje egy zöldebb, szociálisan igazságosabb Magyarországot szeretne teremteni az uniós pénzekből.

Levelet küldött Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az uniós intézmények elnökeinek, amelyben többek között közölte: mielőbb újratárgyalná a helyreállítási forrásokról szóló kormányzati tervet, hogy minden elérhető forráshoz hozzájusson Magyarország – tájékoztatott Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

A szocialista politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében elmondta, hogy Márki-Zay Péter arról biztosította az uniós intézmények vezetőit, hogy a vezetésével felálló kormány megvédi a korrupciótól az uniós forrásokat. „Olyan reformokra és társadalmilag fontos ügyekre kell fordítani az uniós forrásokat, amelyek Magyarország fejlődését és nem az Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő oligarchák gazdagodását szolgálják” – olvasható a levélben.

A kormányfő-jelölt világossá tette a brüsszeli vezetők számára: a helyreállítási források – illetve a hétéves uniós költségvetésben elérhető támogatások – helyes felhasználása egyedülálló lehetőséget jelent Magyarország zöldebb, szociálisan igazságosabb és a digitális kihívásoknak jobban megfelelő jövőjének építésében – tájékoztatott Ujhelyi.

A miniszterelnök-jelölt levelében a többi között azt írta: a vasárnapi választás egyik legfontosabb eredménye az lesz, hogy Magyarország visszatalál az európai útra. Világossá tette, az új magyar kormány egyik első intézkedése lesz az azonnali csatlakozás az Európai Ügyészséghez, ami – mint írta – a most tapasztalt állami szintű korrupcióval szembeni fellépés és az európai integrációban való részvétel fontosságát bizonyítja.

Márki-Zay Péter egyértelműsítette: az általa vezetett kormánynak is bizonyosan sok vitája lesz az Európai Unióval a magyar érdekek hatékony érvényesítése érdekében, azonban az újonnan felálló kabinet őrizni és tisztelni fogja az olyan alapvető európai értékeket, mint a jogállamiság, a média szabadsága, vagy az igazságszolgáltatás függetlensége – tájékoztatott a szocialista politikus.

Ahogy korábban megírtuk, Orbán Viktor levélben tájékoztatta Ursula von der Leyent, hogy Magyarország kéri az Európai Bizottságtól a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását.

(MTI)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márky Zay és Újhülye. Megvanmentve a haz!

:-(

Azt az ügyészséget, ahova csalakozni akar egy magyar gyűlölő román nő vezeti.
MZP egy hazaáruló.
Különben elég akkor írni, ha miniszterelnök lesz. Karácsony is korán készítette elő a biciklit.
Vagy úgy gondolja a levélre még kap egy kis pénz a hazai ötödik hadoszlopon keresztül, amivel el sem kell számolni?.

Hatalmas nyelvcsapások Brüsszel felé. Pánikban van, a választás után megy a süllyesztőbe.

Letette a hűségesküt Brüsszelnek.
Már csak ez hiányozna ennek a szegény országnak, hogy ilyen szolgalelkek képviseljék.
Lefele tapos, parasztoz, gombáz, felfele pedig nyal.
Tök gáz ez az ember, kár, hogy csak felfele terjed a semmibe. Haszna nulla. Csak a környezetet szennyezi a beképzelt burájával.

A nagykanizsai vagy soproni polgármester is küldött levelet?

Apropó: PEKINGBŐL MEGJÖTT MÁR A VÁLASZLEVÉL?

Idióták...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés