Orbán érzéketlen, mint a családi bányából kitermelt kő

2022. március 29. 13:29

Vásárhelyi Mária
Jelen
Magyarország mind a mai napig lavírozni próbál az agresszor és az áldozat között.

„Újra egyedül maradtunk, ahogyan a történelem során már annyiszor. Bár tagjai vagyunk az Európai Uniónak és a NATO-nak is, mégis a partvonalra sodródtunk. Nem azért, mert ezek a közösségek kitaszítottak bennünket, hanem azért, mert a magyar kormány elszigetelte az országot.

Először »a hanyatló Nyugattal« akasztottunk tengelyt, mára pedig a kormány által sokáig favorizált V4-től is eltávolodtunk. Először V2-re redukálódott a közép-európai országok szövetsége, az Ukrajna elleni orosz agresszió pedig gyógyíthatatlan sebeket ejtett a lengyel-magyar szövetségen is. Lengyelországban már nemcsak a jobbközép szavazók, hanem a kormánypártokat támogató szélsőjobboldaliak is árulónak tartják a magyar kormányt. Sőt, kénytelen-kelletlen a nyugat-európai szélsőjobboldali pártok – amelyek pedig Putyin támogatottjai voltak – ugyancsak kemény szavakkal ítélték el az orosz agressziót.

Az Európai Unióban egyetlen ország van, amely mind a mai napig lavírozni próbál az agresszor és az áldozat között, és ez Magyarország. Nemcsak Orbán Viktor miniszterelnöknek, hanem a Fidesz-frakcióban ülő 133 bátor embernek sem sikerült mindezidáig kiejtenie egyetlen, az ukrán nép iránti részvétet kifejező, az ukrán hazafiak bátorságát méltató vagy Putyint elítélő mondatot. Az online portál riporterének a magyar-orosz barátságra vonatkozó kérdésére kilenc vezető kormánypárti politikus közül egy sem bírta mondani, hogy elítéli az orosz agressziót és Putyint.”

Nyitókép: YouTube / ATV

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem láttam ezt a pózt tőletek pl. Irak (áldozat) - USA (agresszor) viszonylatban.

Ha a határontúli magyarokkal szemben is ilyen együttérző lett volna például ez a gyűlöletlady, mint most az ukránokkal, még hinnék is nekik.
De akkor hogy kapálóztak, hogy a munkahelyüket, nyugdíjukat, iskolájukat veszik el, hogy kik? Magyarok, ja magyarok, a Vásárhelyi-félék fő ellenségei.

Hát még apád hogy lavírozott!
"Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés