Hullarablók lettünk: de nem gyávaságból, hanem erkölcstelenségből

2022. március 24. 9:21

Ungváry Krisztián
Facebook
Rezsicsökkentés über alles.

„Korábban sokan nem akarták elhinni, hogy Orbán Viktor titokban megegyezett Putyinnal Ukrajna felosztásáról (mert néhány nappal az ukrán háború előtt másról (miről is?) tárgyalt öt órán át Putlerrel. Az ufósapkától kezdve válogatott szidalmakat kaptam. Ehhez képest már ott tartunk, hogy a MEDIAWORKS egyik vezetője, Belénessy Csaba önként ismeri el, hogy »érzelmileg készen kell lennünk arra, hogy befogadjuk (...) magát Kárpátalját is«. Előtte pedig képet posztol a közös magyar-lengyel határról. Megint emlékeztetnem kell arra, hogy Kárpátalja lakosságának most már sajnos kevesebb mint 10%-a magyar. És arra, hogy ez a hullarablás népszerűsítése.

Sok mindent láttam, sok mindent hallottam, de hogy az aljasság a hülyeséggel ennyire összefonódjon, még az én elképzeléseimen is túltett. Az öntökönszúrás minősített esete ez. És még annál is sokkal rosszabb. Gondoljunk bele, hogyan fog ez után ránézni egy kárpátaljai magyarra ukrán szomszédja? És mit fog gondolni rólunk, magyarokról? Az ilyen alakok miatt mint Belénessy fog minket nemzetközi megvetés övezni. Hullarablók lettünk: de nem gyávaságból, hanem erkölcstelenségből. Mert a rezsicsökkentés über alles.”

Nyitókép: Alejandro Martinez / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamikor Ukrajna is megkapta valahogy Kárpátalját.

Nyomorult kis propagandista. Szégyen ez az ember. Nem történész, hanem politikai aktivista, és lassan már Noár-i magasságokba lovagolja magát.

Ungváry Krisztiántól kell megkérdeznie. Vsz egy nem nagyon érthető utalás Teleki Pál búcsúlevelére.

10% magyar, akármennyi, de a többi 'gens fidelissima'.

Ez a BCS egy ökör, nem vitás. Senkinek nincs erkölcsi alapja értelmetlen és fölösleges 'posztolgatásokkal' ukrajnai magyarok életével játszani. De izécsaba firkálmányaira hivatkozva hogy merészel egy magát komolyan vevő történész olyan mondatot leírni (posztolni, hogy a rohadás jöjjön erre a szóra), hogy "korábban sokan nem akarták elhinni, hogy Orbán Viktor titokban megegyezett Putyinnal Ukrajna felosztásáról"?????????!!!!!!!!! Mert kije ez a csaba az Orbánnak, hogy vele osztja meg, miről egyezett meg Putyinnal - te hülye, te ökör, te mocsok Ungvári? Legközelebb, ha meglátlak a metróban, ahogy már párszor megtörtént, beverem a pofádat. Neked már a fingod és a leheleted is orbángyűlölet. Betegebb vagy, mint a vásárhelyimaris.

Füttyös, apukáddal együtt olyan sokat ítélkeztetek, h. elvesztettétek a hiteleteket. Még ha talpig székely zsinórosban is húzod.

Kár értetek, lehettetek volna rendes magyar emberek is. Eddig nem jött össze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés